iPhone 12 Pro, ISS'i Ay'ın Önünden Geçerken Yakaladı [Video]

48
9
3
2
1
iPhone 12 Pro, ISS'i Ay'ın Önünden Geçerken Yakaladı [Video]
Ron May adlı bir YouTube kullanıcısı, 16 Temmuz'da Ay'ın önünden geçen Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yolculuğunu iPhone 12 Pro ile kayıt altına aldı.

Bildiğiniz üzere gökyüzünde yaşanan olayları akıllı telefonlar aracılığıyla görüntülemek pek mümkün olmuyor. Yüz binlerce hatta milyonlarca kilometre ötedeki gezegenleri, yıldızları görüntüleyebilmek için sağlam bir kameranın yanında bir de sağlam bir teleskopa ihtiyaç duyuyoruz.

Ron May adlı YouTube hesabına sahip bir kullanıcı, tıpkı bahsettiğimiz gibi akıllı telefon ve bir teleskobu kombinlemiş ve Ay'ın önünden geçen Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yolculuğunu kayıt altına almış. Gökyüzünü görüntülemek için bir gece vakti telefonunu ve teleskobunu alıp dışarı çıkan May, 7 saniyeden kısa süren bu yolculuğun videosunu kendi hesabından paylaştı.

Ron May, telefonunu teleskop merceğinin önüne bağlamış

Uluslararası Uzay İstasyonu'nu koordinatlarına ve rotasına bakarak görüntüleyebilmek mümkün. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey, gökyüzü fotoğrafçılığı yapmanıza olanak sağlayacak ekipmanlara sahip olmak. Doğru ekipmanlara ve doğru koordinatlara sahip herkes, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun etkileyici yolculuğunu kayıt altına alabilir.

Ron May adlı kişi de ISS'in bu görüntülerini, iPhone 12 Pro ve Questar 3.5 teleskop kullanarak kayıt altına alabilmiş. May, YouTube'da paylaştığı 20 saniyelik video için şu ifadeleri kullanıyor; "Questar 3.5 teleskobumun 16 mm'lik merceğine bağlanmış iPhone 12 Pro ile, 16 Temmuz'da Ay'ın önünden geçen ISS'in slow motion görüntüleri. Şanslıydım ki ISS Ay'ın 3 derece altında görüntülendi ve bu da 7 saniyelik bir geçişi kayıt almama olanak sağladı."

Kaynak : https://geekologie.com/2021/07/lunar-transit-of-the-international-space.php
48
9
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
9
3
2
1