İstanbul Bilişim’in Kaç Kişiyi Mağdur Edip Ne Kadar Vurgun Yaptığı Açıklandı

427
140
13
11
10
Yakın zamanda konkordato ilan eden İstanbul Bilişim’in bugüne kadar 50 bin kişiyi mağdur ettiği ortaya çıktı. Aynı zamanda şirket, sipariş alıp ürünü göndermediği gibi iade taleplerini de yerine getirmediği alışverişlerden 150 milyon TL vurgun yaptı. Şirketin sahibi olarak görünen Nurettin Yavuz ise sırra kadem bastı.

Konkordato ilan eden İstanbul Bilişim, bir süredir tüketicilerin gündemini meşgul ediyor. Şirketten ürün sipariş edenlerin büyük bir kısmı ne ürünü teslim alabiliyor ne de ödedikleri ücreti iade olarak alabiliyor. Artan şikayet sayılarının üzerine “mali darboğazda olduğu” gerekçesi ile konkordato ilan eden İstanbul Bilişim hakkında ise mahkeme, bir komiser atayıp 3 ay mühlet verdi.

İstanbul Bilişim’in alacaklıları, mahkeme tarafından verilen tedbir kararı nedeni ile şirkete yönelik haciz işlemi de başlatamıyorlar. Konkordato davası dosyasına giren 564 sayfalık mağdur listesinde ise 50 bine yakın vatandaş yer alıyor. Mağdurlardan toplanan paranın tutarı ise 150 milyon TL’nin üzerinde.

İstanbul Bilişim’i geçtiğimiz yıl devralan Nurettin Yavuz’un 114 ayrı dolandırıcılık kaydı var. Ancak hiçbir mal varlığı yok:

istanbul bilişim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, İstanbul Bilişim’in yarattığı mağduriyet perdesini de araladı. Kayıtlara göre geçtiğimiz yıl el değiştiren şirketin yeni sahibi, Diyarbakır’da yaşadığı tespit edilen 31 yaşındaki Nurettin Yavuz isminde bir şahıs olmuştu. Ancak soruşturma sırasında kendisinin üzerine bir ev ya da araba bile bulunamadı.

İstanbul Bilişim davası hakkında açıklama yapan Av. Hıdır Kırkıcı, “Bu şirket üzerinden çok planlı bir para toplama işlemi yapılmış. Burada, şirket zora düştüğü için ürünlerin gönderilmediği savunması doğru değil. Bunu da savcılık dosyasında görüyoruz. Üzerine tek bir tırnak çakısı bile yok. Bu kişiye yönelik çok sayıda da icra takibi bulunuyor. Nurettin Yavuz’un, bu şirketi alıp 150 milyon TL sermaye taahhüdünde bulunması, hayatın olağan akışına da aykırı” dedi.

TRT bandrolü de ödenmedi:

Teknolojik ürünlerde bulunan TRT bandrolünün ücreti, ürünlerin fiyatlarına dahil olduğu için tüketici tarafından ödeniyor. Hürriyet’in haberine göre İstanbul Bilişim’in geçtiğimiz yıllarda ürünler için ödenmesi gereken 600 milyon euroluk bandrol bedeli de 100 yakın paravan firma kullanılarak ödenmedi. 

Şirketin TRT bandrolü usülsüzlüğü yaptığı dönemde sahibi Özgür Güleç’ti. 2015 yılında hakkında FETÖ soruşması başlatıldığı söylenen Güleç’in Almanya’ya gittiği biliniyordu. Güleç’in Almanya’da bulunan mağazasında çalışan Ediz Akın adına kaydedilen ve İstanbul Bilişim (www.istanbulbilisim.com) markasının sahibi olan Retro Bilişim isimli şirket, 8 milyon 100 bin TL karşılığında 09.07.2019 tarihinde Nurettin Yavuz isimli şahsa devredilmişti. Nurettin Yavuz’a şu anda ulaşılamadığı kaydediliyor.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-haberi-istanbul-bilisim-magdurlari-50-bin-kisiden-150-milyon-tl-topladilar-41585883
427
140
13
11
10
Emoji İle Tepki Ver
427
140
13
11
10