Gökyüzünde Bir Kuş ve Tavşanın Belirdiği İnanılmaz Aurora Fotoğrafı

64
10
9
7
2
İzlanda’da çekilmiş bir aurora fotoğrafı, görenleri büyülüyor. Gökyüzü temalı fotoğraflarla tanınan Miguel Claro tarafından çekilen aurora fotoğrafında, bir kuş ve bir tavşanın siluetleri ortaya çıktı.

Miguel Claro, Portekiz'in Lizbon kentinde yaşayan ve gece gökyüzünün muhteşem görüntülerini çekmek içi uğraş veren profesyonel bir fotoğrafçı, yazar ve bilim editörü. Miguel Claro, Avrupa Güney Gözlemevi Fotoğraf Elçiliğini de yürütüyor ve gece gökyüzüyle yeri adeta birbirine bağlayan astronomik gökyüzü fotoğrafları konusunda uzmanlaştı. Yakaladığı son fotoğraf ise dikkatli bakıldığında oldukça ilginç detaylar içeriyor ancak fotoğraftan önce auroranın ne olduğuna bakalım.

Aurora nedir?

aurora

Dünya, ilkbahar ve sonbahar ekinokslarında jeomanyetik olarak daha fazla aktif olma eğilimindedir. Güneş'ten veya Güneş rüzgârlarından gelen yüklü parçacıkların akışı, Dünya'nın manyetik alanını kırarak onun parlamasına neden olan atmosferle etkileşime girdiğinde auroralar meydana geliyor. Bilim insanları, bu auroraların neden ekinoksların etrafında daha fazla meydana geldiğinden tam olarak emin değiller ancak Russell-McPherron etkisi olarak bilinen en yaygın hipotezlerden biri, bu zaman zarfında Dünya'nın manyetik alanında daha fazla çatlağın açıldığını ve Güneş rüzgârlarına izin verildiğini öne sürüyor.

Claro’nun son çektiği fotoğraf da gerçekten büyüleyici bir aurora fotoğrafı. Arctic Circle'dan gece saatlerinde çekilmiş bu gökyüzü fotoğrafında, muhteşem yeşil ilkbahar auroraları, karla kaplı dağların üzerinde dans ediyor. 

Gökyüzünde kuş ve tavşanın belirdiği aurora fotoğrafı:

Auroralar, farklı şekillerde bir araya getirilmiş harika renk çeşitliliği ile görülebilir ve birkaç dakika sürebilen güzel ve hayali şekilleri oluşturur. Yukarıdaki dikey panorama, bu destansı anlardan birini, koşan bir tavşanla uçan kuşun inanılmaz şeklini ortaya koyuyor. Arka plandaki gökyüzünde, takımyıldızı Ursa Major (Büyük Ayı) üst merkezde iyi görülebiliyor. Yıldız Alioth (Ursa Major takımyıldızındaki en parlak yıldız) ise kuşun “gözünü” işaret ediyor.

Çizgilerle belirtilmiş versiyon:

Resmin üzerine çizilmiş çizgilerle açıklamalı bir versiyonu, yazarın bakış açısından bakıldığında sahnenin kişisel bir yorumunu göstermeye yardımcı oluyor ve koşan bir tavşanla uçan bir kuşun inanılmaz şeklini ortaya çıkarıyor. Bu dikey panorama, ISO 2500 ve 15 saniyelik bir pozlama süresi ile f/2,8 olarak ayarlanmış geniş açılı 14 mm lens kullanan Nikon D810a DSLR fotoğraf makinesiyle çekilmiş üç kareden oluşuyor.

Kaynak : https://www.space.com/green-aurora-bird-rabbit-arctic-photo.html
64
10
9
7
2
Emoji İle Tepki Ver
64
10
9
7
2