Masallar Gerçek Oldu: Yeni Fable Oyunundan Tanıtım Fragmanı Geldi

27
2
1
0
0
Yıllar süren spekülasyonlar ve söylentiler bir son buldu, Xbox resmi olarak yeni Fable oyununu duyurdu. Yeni Fable oyunu Xbox Game Showcase’te tanıtıldı.

Xbox Game Showcase etkinliği oldukça hızlı bir şekilde başladı. Etkinlikte Halo Infinite ve Forza Horizon gibi beklenen oyunlar yer aldıysa da esas sürpriz Fable oyunundan geldi. Oyundan kısa bir tanıtım yayınlandı.

Tanıtım videosunda oyuna dair çok az bilgi gördük, Microsoft serinin yeni bir oyunu olmasını başlı başına önemli haber olarak kullanıyor. Yeni oyun çok uzun süredir bekleniyordu. Oyun, Xbox Series X ve PC için yayınlanacak.

Fable geri dönüyor

fable

Şimdilik yeni Fable oyununun konusunun ne olacağı bilinmiyor. Videoda kullanılan ifadelere göre “efsanevi markaya yeni bir başlangıç” yapacağız ve “fantastik yaratıklar ve muhteşem yerlerle dolu bir ülkeyi keşfedeceğiz.”

Microsoft 2018 yılında İngiltere merkezli Playground Games’i satın almıştı. Forza Horizon serisine odaklanan firmanın satın alınmasından itibaren oyunseverler Fable serisini sormaya başlamıştı.

Xbox Series X ve Windows 10 için geliştirilen oyun hakkında bildiklerimiz kısıtlı ve ne zaman oyunu oynayabileceğimizi de henüz bilmiyoruz. Açıklanmış bir çıkış tarihi yok. Fable serisinin ne olduğunu bilmiyorsanız, tarih belirlenip çıkana kadar önceki oyunlara bakabileceğiniz bir zaman aralığı var.

Uzun bekleyişe değdi

fable

Fable serisine yeni bir soluk gelmesi, yeni bir oyun eklenmesi uzun süredir bekleniyordu. Serinin son yapımı olan ve oynaması ücretsiz bir oyun olan Fable Legends, çok oyunculu moda yükleniyordu. Yapım 2016 yılının mart ayında iptal edilmişti.

Şubat 2018’de ise Fable Fortune adlı kart oyunu yayınlanmıştı ancak bu oyun, serinin rol yapma oyunu köklerinden oldukça ayrı olduğu için üvey evlat muamelesi görmüş ve 2 yıl sonra da sonlandırılmıştı.

Yeni Fable oyununun AAA olarak adlandırılan kategoride ve açık dünya temelli bir rol yapma oyunu olacağı ifade ediliyor. Fable hayranları, geçen uzun yıllardan sonra artık yeni oyunun gelmekte olduğunu bilerek rahat bir nefes alabilir.

Kaynak : https://youtu.be/oVkSZXPklQ4
27
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
2
1
0
0