Dünyanın En Büyük Yazılım Şirketi Microsoft, Son 3 Ayda Ne Kadar Kazandığını Açıkladı

20
16
6
4
4
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, son 3 ayda ne kadar kazandığını açıkladı. Şirket, Apple ve Alphabet’in gerisinde kaldı.

Tüm dünyayı etkisi altında tutmaya devam eden koronavirüs, yalnızca bizleri değil, her bir sektörü de olumlu ya da olumsuz etkiledi. Virüsten olumlu sonuç elde eden sektörlerin başındaysa teknoloji geliyor. Sektörün devleri, sıra sıra yeni gelir tablolarını açıklamaya başladı. Apple’ın rekor kazancının ardından Alphabet de kendi gelirini açıkladı. Bu ikiliyi takip eden isimse Microsoft oldu.

Microsoft’un açıklamasına göre şirket, geride bıraktığımız son 3 ay içinde 46,2 milyar dolar gelir elde etti. Bu sayı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %21 arttı. Şirketin 46,2 milyar dolarlık gelirinden elde ettiği kârsa 16,5 milyar dolar olarak açıklandı. Kârda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %47’lik bir artış yaşandı.

Gelir, analist tahminlerinin üstünde:

microsoft

Microsoft’un son çeyrekte elde ettiği gelir, analistler tarafından yapılan tahminlerin hatırı sayılır derecede üstünde oldu. Fakat bu durum, şirketin hisselerinde beklenen etkiyi yaratmadı. Yatırımcılar, şirketin gelirinin her zaman analist tahminlerinden yüksek olmasına alışmış olsa gerek; Microsoft hissesi %2,5’lik bir düşüş yaşadı.

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, elde edilen gelir hakkında açıklama paylaştı. Nadella, açıklamasında “Sonuçlar, büyük ve büyüyen pazarlarda iyi bir şekilde çalıştığımızda ve müşterilerin ihtiyaçlarını farklı şekillerde karşılaştırdığımızda büyüme sağladığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bugün son çeyrekteki gelirini açıklayan devler arasında Microsoft, son sırada yer aldı. Apple, son 3 ayda 81,4 milyar dolarlık; Google’ın çatı şirketi Alphabet’se 61,88 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Kaynak : https://www.nytimes.com/2021/07/27/technology/microsoft-q4-earnings.html
20
16
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
20
16
6
4
4