Netflix, Fiziksel Aktivite Verilerini Toplama Uygulamasını Sonlandırdı

6
2
2
2
2
Geçtiğimiz günlerde Netflix’in bazı kullanıcılarından "fiziksel aktivite" verilerini toplama izni istediği ortaya çıkmıştı. Şirket, yaptığı açıklamada bu iznin kullanıcı deneyimini artıracak testler için istendiğini belirtmişti. Tepkilerin odağı olan uygulama bugün itibarıyla sonlandırıldı.

Hiçbir zaman gündemden düşmeyen Netflix’in 2 gün önce kullanıcılarından şaşırtıcı bir veri isteğinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu izin sayesinde Netflix, kullanıcılarının fiziksel aktivitelerini takip etme ve verileri depolama iznine sahip olacaktı. Kullanıcılar, bu veri iznini yoğun bir şekilde sorgulamaya başlamışlardı. Hatta bazı kullanıcılar, bu iznin kendilerine sorulmadan uygulamaya verildiğini dahi iddia etmişti. 

Böyle bir iznin istendiğini fark eden bir kullanıcı, Twitter üzerinden Netflix’e ulaşmış ve iznin ne gerekçeyle alındığını soran bir tweet atmıştı. Bunun üzerine şirketten yapılan açıklama, bu iznin istendiğini doğrulayarak kullanıcı deneyimini artırmak için yapılan bir testin parçası olduğunu belirtmişti.

Netflix Fiziksel Aktivite

Şirket, üyelerine daha iyi bir deneyim sunmak istediğini belirterek sürekli olarak yeni testler yaptığını söyledi. Netflix, bu iznin de bir üye yoldayken video oynatma kalitesini nasıl artırabileceklerini görmek üzere yapılan bir testin parçası olduğunu söyledi. 

Hücresel veri hızı, şehir içinde sokaktan sokağa, ortamdan ortama hatta içinde bulunduğunuz bir araca göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla kişinin hareket ettiğini düşünürsek hücresel veri hızı, sürekli değişiklik gösterecektir. Netflix de bu değişiklikleri öngörmek için kullanıcının hareketlerini takip ederek video donmalarının önüne geçmek istemiş.

The Verge’ün yaptığı bir habere göre Netflix, tartışmalı testi çoktan sonuçlandırmış. Test, yalnızca sınırlı sayıda kullanıcısından oluşan bir grubun kullandıkları Andoid telefonlarda yapılmış. Bununla beraber şirket, elde ettiği verileri nasıl kullandığını ve test sonuçlarının ne yönde olduğunu gösteren bir açıklama yapmadı.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/02/netflix-tests-tracking-physical-activity-to-improve-video-quality/
6
2
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
2
2