Nokia 9.3 PureView 5G’nin Çıkış Tarihi Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

18
2
1
0
0
Bu yılın en çok merak edilen akıllı telefonları arasında yer alan Nokia 9.3 PureView’in bu yılın 4. çeyreğinde çıkacağına dair iddiaları güçlendiren bilgiler ortaya çıktı.

Bir dönem cep telefonu denildiğinde herkesin aklına gelen ilk firma olan Nokia, daha sonra bu başarısını akıllı telefonlara taşımakta zorluk çekmişti. Firmanın HMD Global çatısının altına girmesiyle birlikte yönü de değişmişti. 

Son dönemde dikkat çeken telefonlar üreten firmanın en çok merak edilen modellerinden biri ise Nokia 9.3 PureView olmuştu. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre bu akıllı telefonlar bu yılın son dönemlerinde piyasaya çıkacak.

HMD Global satışa başlamaya hazır

nokia 9.3 konsept

Konuyla ilgili ve şirkete yakın kaynaklara göre resmi Nokia 9.3 PureView kılıfları perakende satıcıların sitelerinde yer almaya başladı. Kaynaklar henüz bu noktada bir link ya da ekran görüntüsü paylaşmamış olsa da farklı platformlar bu bilgileri doğruladı.

Bu bilgiler, yakın zamanda kulislerde dolaşmaya başlayan PureView 9.3’ün Ekim ayında raflardaki yerini alacağı söylentileri ile de uyumlu gözüküyor. NokiaPowerUser’a göre firma şu anda akıllı telefonun satış öncesi son testlerini yapıyor.

Nokia PureView’ın halefi olacak olan bu telefonda 6.3 inç PureDisplay V3 bulunacak. Alüminyumdan imal edilen minimal çerçeve ve cam gövdeyle gelecek olan telefon, diğer amiral gemilerinden geri kalmayarak 120 Hz ekrana sahip olacak.

Nokia 9.3 PureView’in olası özellikleri

nokia 9.3

Akıllı telefon hakkında şimdiye kadar ortaya çıkan çok sayıda söylentiyi değerlendirdiğimizde telefondan ne beklememiz gerektiğine dair fikir edinebiliyoruz. Telefonun olası özellikleri şu şekilde:

  • İşlemci: 8 çekirdek qualcomm SM8250 Snapdragon 865
  • RAM: 6 GB/8 GB
  • Depolama: 128 GB/256 GB
  • Arka Kamera: 108 MP ana kamera, 8 MP telefoto, 13 MP ultra geniş açı, TOF 3D derinlik sensörü
  • Ön Kamera: 20 MP + TOF 3D sensörü
  • Bağlantılar: Wi-Fi 802.11, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, USB 3.1 Type-C girişi
  • Parmak izi sensörü: Var, ekranın altında
  • Batarya: 5000 mAh, hızlı şarj
Kaynak : https://www.phonearena.com/news/nokia-9-3-pureview-5g-launch-near_id126944
18
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
0
0