O Paraya Bir Lamborghini Daha Alabileceğiniz 563 Bin Dolarlık Araba Anahtarı

30
4
4
2
1
Awain adlı firma, süper lüks otomobil anahtarları üretiyor. Bu anahtarların fiyatları ise 563.000 dolara ulaşabiliyor.

Çok zengin olsanız hangi arabayı alırdınız sorusuna verilebilecek pek çok cevap var. Ferrari’den Lamborghini’ye, Porsche’den Bugatti’ye pek çok alternatif var. Bu araçlarla gelen anahtarları beğenmiyorsanız bir araba parası da anahtarlara vererek süper lüks otomobil anahtarlarına kavuşabilirsiniz.

Awain adlı firmanın özel üretim mücevherli anahtarlarının fiyatları 563.000 dolara kadar çıkıyor. Bu da anahtarları pek çok lüks arabadan daha pahalı hale getiriyor. Lamborghini Aventador SVJ’ye alacağınız anahtar, arabanın kendisinden daha pahalıya geliyor.

Bu en pahalı modelde anahtarlık, 34.5 karatlık elmaslar ile süsleniyor. Elmasların yanında başka değerli taşlar da kullanılarak anahtarlığa karakter katılıyor. Anahtarın geri kalanında ise 175 gram ağırlığında 18 ayar altın bulunuyor. Orta kısımda yer alan malzemeyi ise farklı deri veya ahşap seçenekleri kullanarak belirlemek mümkün hale geliyor. Bu anahtarların bir diğer özelliği de sadece bir adet üretilecek olmaları.

Bir anahtara o kadar para vermem diyenler için daha uygun fiyatlı(!) modeller de satılıyor. Örneğin sadece 100.000 dolara alabileceğiniz Serenity adlı modelin üzerinde bulunan elmaslar 20 karat ve yine 175 gram altın bulunuyor. Daha da uygun bir model arayanlar için 49.000 dolarlık, 3.6 karatlık taşlarla süslü Quantum adlı bir model de üretmişler.

Firmanın anahtar ürettiği firmalar arasında Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lamborghini, McLaren, Maybach, Rolls-Royce, Porsche ve Mercedes-Benz yer alıyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/344203/anahtar-ozel-yapim/
30
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
4
4
2
1