Sınav Sonuçlarını Görebileceğiniz ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması [Android ve iOS]

25
11
2
1
1
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), adayların başvuru ve tercihlerini yapabilecekleri Mobil Aday İşlemleri Sistemi’nin (AİS) hizmete açıldığını duyurdu. Adaylar, akıllı telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile internet sitesinden yapabildikleri tüm işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Adayların başvuru ve tercih sürecini mümkün olduğunda hızlandırmak isteyen Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz aylarda mobil uygulamasını yayınlamıştı. Kurumdan yapılan açıklamada Mobil Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ve Mobil Görevli İşlemleri Sistemi'nin (GİS) hizmete açıldığı ifade edilmişti.

Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’nı akıllı telefonlarına yükleyebiliyor ve 'ais.osym.gov.tr' internet adresinden yapabildikleri tüm işlemleri mobil olarak gerçekleştirebiliyorlar. Aynı şekilde sınav görevlileri de ÖSYM Görevli İşlemleri Mobil Uygulaması vasıtasıyla  'gis.osym.gov.tr' internet sitesinden yapabildikleri tüm işlemleri uygulayabiliyorlar.

ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması:

ÖSYM

AİS mobil uygulaması üzerinden başvuru ve tercihlerini yapabilecek olan adaylar, bunlara ilişkin güncelleme ve görüntüleme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecekleri gibi sınav sonuçlarını ve yerleştirme sonuçlarını da uygulamadan görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca ÖSYM'ye gönderecekleri dilekçelerde kullanılan evrak referans numarasını da mobil uygulama üzerinden alabilirsiniz.

Adayların, açıklanan sınav sonuçlarına dair bildirim alacaklarını söyleyen ÖSYM, bu özellik sayesinde adayların sınav sonuçlarından anında haberdar olacaklarını ve başvuru tarihlerini kaçırmadan işlem yapabileceklerini aktardı. Şifre değişikliği, adres, iletişim, eğitim, sağlık gibi bilgilerin güncellenebileceği uygulama, aynı zamanda takip edilen sınavlara ilişkin detaylara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılmasına imkan tanıyacak.

ÖSYM AİS uygulamasını aşağıdaki butonlara tıklayarak akıllı telefonlarınıza indirebilrsiniz:

25
11
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
11
2
1
1