Otomatik Oynatılan YouTube Videoları Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

12
3
2
1
0
YouTube, algoritmasına göre beğenebileceğinizi düşündüğü videoları peş peşe oynatabildiği bir özelliğe sahip. Bu özelliği isteğe bağlı olarak açıp kapatmak mümkün.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitelerinin başında gelen YouTube, sosyal medya ve hızlı internet çağının ilk dikkat çeken sitelerinden biri olarak biliniyor. Tabii ki sitenin bu denli büyümesinin arkasında da belirli stratejiler yer alıyor. Bunlardan biri de YouTube üzerinde bir video açtığınız zaman platformun farklı video önerileriyle sizi site içerisinde tutması özelliği.

Bugün bir YouTube videosunu açtığınızda çok büyük ihtimalle YouTube videoları peş peşe ekleyerek oynatacaktır. Arka planda bir video açtığınızda kendinizi 45 dakika sonra nerede bulacağınızı tahmin etmek fazlasıyla zor olabilir. 

Google’ın bu özelliği bazı zamanlarda tercih edilebilir olsa da çoğu zaman kullanıcıların kaçındığı özellikler arasında yer alıyor. Zira mobil veriyi tüketmesi ya da sinir bozucu videolara geçmesi çok sık yaşanan bir durum. Neyse ki hem bilgisayarda hem de mobil uygulamada bu özelliği devre dışı bırakmak mümkün. Üstelik çok da kolay. Biz de sizler için bu özelliği nasıl devre dışı bırakabileceğinizi ele aldık.

Bilgisayarda YouTube’un otomatik oynatma özelliği nasıl kapatılır?

YouTube

Otomatik oynatma özelliğini bilgisayarda kapatmak oldukça basit. Herhangi bir listenizi değil de rastgele bir videoyu seçtiğinizde ekranın sağ tarafında bir otomatik oynat düğmesin yer aldığını göreceksiniz. Bu düğme mavi ise otomatik oynatma açıktır. Tıklarsanız kapanır. Bu kadar basit. Tekrar bastığınızda da tekrar açılır. 

Mobil Versiyonda Otomatik Oynatmayı Kapatma

YouTube Mobil

YouTube mobil uygulamasında otomatik oynatma özelliğini kapatmak için biraz daha karmaşık bir yol izlemeniz gerekiyor. Avatar olarak adlandırılan profil resminize basmanızla bu süreç başlıyor. Daha sonra Ayarlar’a girip bir sonraki menüden 'Sonraki videoyu otomatik oynat' seçeneğini etkisiz hale getirirseniz YouTube'Un bundan sonra önerilen videoları otomatik olarak oynatmadığını göreceksiniz. 

Daha sonra isterseniz aynı yolu takip ederek videoları otomatik oynatma seçeneğini açabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-turn-off-autoplay-on-youtube
12
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
2
1
0