Oxford Üniversitesi'nin Koronavirüs Aşı Çalışması, Ciddi Yan Etkileri Nedeniyle Durduruldu

83
17
7
5
4
Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca tarafından geliştirilmeye çalışılan koronavirüs aşısı, bir denekte görülen ciddi yan etkiler nedeniyle yarıda kaldı. Uzmanlar, güvenlik verilerinin yeniden incelenebilmesi için çalışmaları durdurduklarını açıkladılar. Deneğin sağlık durumunun nasıl olduğu şu an için bilinmiyor.

Tüm dünya şu sıralar, koronavirüs aşısı çalışmalarına kilitlenmiş durumda. Her ne kadar geçtiğimiz dönemlerde Rusya ve Çin'in geliştirdiğini iddia ettikleri koronavirüs aşıları tartışmalara yol açmış durumda olsa da üzerinde çalışılan farklı aşı denemeleri de var. Bunlardan bir tanesi de Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca tarafından geliştirilmeye çalışılan aşıydı. Ancak bir son dakika gelişmesi, bu aşıyla ilgili umutların kırılmasına neden oldu.

Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca tarafından geliştirilmeye çalışılan koronavirüs aşısı, bugüne kadar oldukça başarılı bir şekilde ilerliyordu. Hatta aşı çalışmasının üçüncü evresine geçilmişti. Ancak İngiliz bir denekte çok ciddi yan etkiler gözlemlenmesi nedeniyle bu aşının çalışmalarına ara verildiği duyuruldu. Yan etkilerin ne olduğu ve deneğin sağlık durumunun nasıl olduğu şu an için bilinmeyen detaylar arasında yer alıyor.

Astrazeneca

Görülen yan etkiler, aşı çalışmalarını durdurdu

AstraZeneca tarafından yapılan açıklamalarda, güvenlik verilerinin yeniden gözden geçirilmesi için aşı çalışmalarına ara verildiği ifade edildi. Yapılan bu açıklama, tüm dünyanın yakından takip ettiği aşı çalışmasının rafa bile kaldırılabileceğini gözler önüne seriyor. Oysaki umut vadeden aşının önümüzdeki aylarda kullanıma sunulabileceği ifade edilmişti.

Aşı daha hazırlanmadan anlaşmalara konu olmuştu

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Oxford Üniversitesi'nin geliştirip AstraZeneca'nın üretim lisansına sahip olduğu aşıyla ilgili bir anlaşma yaptıklarını duyurmuştu. 1,7 milyar dolar değerindeki bu anlaşmayla Morrison, tüm Avustralyalıların 2021 yılında ücretsiz bir şekilde koronavirüs aşısı vurulabileceklerini ifade etmişti. Ancak aşı çalışmasının durması, bu anlaşmayı da geçersiz kılmış durumda.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2020/09/09/oxford-universitesi-ile-astrazeneca-n-n-birlikte-gelistirdigi-as-cal-smalar-durduruldu
83
17
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
83
17
7
5
4