Avustralya'da Bir Oyuncu, Pokemon Go İçin Karantinayı Aşıp 1.600 Dolar Para Cezası Yedi

26
6
3
1
1
Avustralya'da karantina uygulamasını umursamayıp Pokemon Go için 14 kilometre yol kateden bir oyuncu, 1600 dolar ceza yedi.

Niantic tarafından 2016 yılında iOS ve Android için yayınlanan Pokemon Go, piyasaya çıktığı ilk zamanlarda büyük patlama yapmış, milyonlarca kişi artırılmış gerçeklik destekli oyunda Pokemon yakalayabilmek için sokaklara dökülmüştü. 

Pokemon Go, sayılı pazarda piyasaya çıkması, oyuncuların talep ettiği bazı özelliklerin bir türlü yayınlanmaması ve benzeri sebeplerden zaman içinde popülaritesini kaybetse de hala fazlasıyla tutkulu bir oyuncu kitlesi için varlığını sürdürüyor. 

Oyuncular, Pokemon Go için karantina kurallarını yıkmaya başladı

pokemon go

Bildiğiniz gibi Pokemon Go, oyuncuları sokaklarda, parklarda ve aklınıza gelebilecek hemen her yerde kilometrelerce yürümeye teşvik eden bir oyun. Ancak koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina önlemleri, Pokemon Go oyuncularının ‘avlanma’ rutinlerini etkiliyor.

Yine de tutkulu Pokemon Go oyuncuları, karantina uygulamalarına rağmen Pokemon avlamaktan vazgeçmiyor. Hatta Avustralya’daki bir Pokemon Go oyuncusu, yeni Pokemonlar avlamak için Melbourne'deki karantina kurallarını yıkıp para cezası ödemeyi dahi göze almış.

Bir oyuncu, Pokemon Go için para cezası ödemeyi göze aldı

pokemon go

Aktarılan bilgiye göre Melbourne’ün doğusundaki Sunshine’dan şehir merkezine kadar 14 kilometrelik bir seyahat gerçekleştiren bir Pokemon Go oyuncusu, karantina uygulamasına uymadığı için 1.652 dolar (yaklaşık 11.500 TL) para cezasına çarptırıldı.

Söz konusu Pokemon Go oyuncusunun böyle bir cezaya değecek bir Pokemon yakalayıp yakalamadığı bilinmiyor ancak Avustralya, koronavirüsü ‘yakalamak’ için oldukça sıkı tedbirler alıyor diyebiliriz. Hatta bu tedbirler kapsamında polis pazar günü şehrin 4.366 noktasında kontrol gerçekleştirmiş. 

26
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
6
3
1
1