Porsche 718, Elektrikli Araçların Bazı Sorunlarına Çözüm Üretecek

10
1
0
0
0
Porsche 718, elektrikli araçların hızla tükenen batarya sorunlarına hibrit seçeneğiyle çözüm olabilir.

Elektrikli araç olan 718, 2017’de elektrikli araçların performans olarak neler getirebileceğini gösteren ilk emarelerdendi. Porsche, aracın ekonomikliği ve emisyonundan daha ziyade Cayman “e-volution” konseptini en iyi elektrikli motor olarak tanıttı ve yeni, süper hızlı şarj sisteminin ön izlenimini sundu.

0’dan 100 km/sa hızına 3,3 saniye gibi bir sürede çıkan Cayman e-volution’ın bir diğer özelliği ise bataryasının oldukça hızlı bir şekilde tam doluma ulaşması. 800 volt ve 320 kW desteğiyle birlikte, Porsche Turbo Charging sistemi, geleneksel elektrikli araç şarjlarına ilave bir güç sunuyor.

Cayman almak isteyenleri hayal kırıklığına uğratan şey ise şirketin aracı üretime kesinlikle sunmayacaklarını net bir dille belirtmesiydi. İki yıldan kısa bir süre içerisinde gelen 800 volt ve 320+ kW desteklerinin yanı sıra gelişen diğer ağlar Porsche’ye oynayacak yeni alanlar sundu.

Şirketin CEO’su Oliver Blume, Porsche 718 (Boxter mi yoksa Cayman mi olduğu belli değil) ile ilgili olarak şunları söyledi: “Elektrikle çalışan 718 ile ilgili prototiplerimiz bulunuyor ve bir hibrit prototipi üretiliyor. Eğer ki bu araçların yeni nesillerine bakarsanız bunun mümkün olduğunu görürsünüz, şu an fişe takılabilir bir hibrit olup olmayacağı konusu ise belli değil.”

Şu an elektrikli araçların beygir gücünü ve torkunu yüksek seviyelere çıkarmak çok zor değil ancak araçların bataryaları burada önemli bir sorun teşkil ediyor. Hibrit bir 718 bu sorunlara çözüm olabilir ki Porsche bunu daha önce Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo araçlarında, elektrik ve gazı birleştirerek bunu göstermişti. Panamera, şarja takılabilmesinin yanı sıra yakıt motorlarını da kullanarak hareket halindeyken jeneratörleri çalıştırabiliyordu.

Porsche de tıpkı diğer araba üreticileri gibi saf elektrikli arabalar konusunda hevesli ancak şu an için saf elektrikli araçlar üzerine bir strateji belirlemek çok da iyi bir hamle olmayabilir.

Kaynak : https://www.slashgear.com/porsche-718-hybrid-sees-another-ev-flavor-join-taycan-22570802/
10
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
0
0
0