Qualcomm ile Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu'ndan Önemli Ortaklık

6
1
1
1
0
Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticilerinden Qualcomm, Hindistan Bölgesel Uydu Konumlandırma Sistemi (NavIC) ve Hindistan Bölgesel Navigasyon Uydu Sistemi’ni (IRNSS) desteklemek için Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu (ISRO) ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü (ISRO) tarafından 325 milyar dolarlık yatırımla geliştirilen Hindistan Bölgesel Uydu Konumlandırma Sistemi (NavIC), hem askeri hem de ticari amaçlar için kullanılabiliyor. NavIC’nin kullanım alanını artırmak isteyen ISRO, akıllı telefon kullanıcılarının daha çok Snapdragon marka yonga setlerinden tanıdığı Amerikalı telekomünikasyon devi Qualcomm ile çok kapsamlı bir ortaklığa gitti.

Qualcomm ve ISRO arasındaki iş birliği, NavIC’nin benimsenmesini hızlandırmaya ve bölgedeki mobil, otomotiv ve Nesnelerin İnterneti (IoT) çözümlerinin coğrafi konumlandırma özelliklerini geliştirmeye yardımcı olacak. Amerikalı şirketin konum odaklı teknolojisi Qualcomm Location Suite, NavIC sisteminin uzaydaki tüm uyduları tarafından desteklenecek.

qualcomm

Qualcomm Location Suite ve NavIC sistemi, bölgedeki kilit endüstrilere ve teknoloji ekosistemlerine daha iyi hizmet verilmesini mümkün kılacak ve özellikle coğrafi konumlandırma doğrulaması zayıf olan kentsel ortamlarda lokasyon bazlı uygulamalar için kullanıcı deneyimini geliştirmeye yardımcı olacak. 

Qualcomm, NavIC desteğinin 2019’un sonlarında bazı yonga seti platformlarına sunulacağını açıkladı. NavIC destekli ilk ticari cihazların ise 2020 yılının ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/295018/qualcomm-isro-navic-mobile-automotive-iot.html
6
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
1
0