Batman’in Ağzının Suyunu Akıtacak 1160 Beygirlik Süper Spor Otomobil FZero Tanıtıldı

16
3
2
0
0
Hibrit motorla donatılmış süper spor otomobil FZero tanıtıldı. Rodin Cars isimli şirkete ait otomobil, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek ve yalnızca 27 kişi bu arabaya sahip olabilecek. Ancak aracı satın alan hiç kimse, FZero'yu trafiğe açık alana çıkaramayacak.

Yeni Zelanda merkezli otomobil üreticisi Rodin Cars, düzenlediği bir etkinlikte süper spor otomobil FZero'yu tanıttı. Batman'in hayali otomobili Batmobil benzeri tasarımıyla kendine hayran bırakan süper otomobil, teknik özellikleriyle de mest edecek gibi görünüyor. Ancak bu arabaya hiçbir zaman binemeyeceğiz. Çünkü FZero, yalnızca pistte kullanım için üretildi.

FZero, kelimenin tam anlamıyla bir canavar. Bu araç; 5.500 mm uzunluğunda, 2.200 mm genişliğinde ve 1.130 mm yüksekliğinde. Dingil mesafesi ise 3.000 mm olarak açıklandı. FZero'nun ağırlığı ise bu devasa boyuta rağmen 698 kilogram. Bu hafifliğin nedeni, karbon fiber tercih edilmiş olması. 

Karşınızda FZero

Fzero

Tek kişilik bir süper spor otomobil olarak karşımıza çıkan Rodin FZero'nun iç tasarımı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Kokpit, tam anlamıyla gizemini koruyor.

Rodin

FZero yalnızca büyüklüğü ile değil, motoruyla da tam bir canavar. Hibrit motor teknolojisini kullanan mühendisler, bu araçta 4.0 litrelik bir V10 motor kullanıyorlar. Bu motor, 986 beygir gücü ve 910 Nm tork üretiyor. Buna elektrik motorunu da eklediğimizde, 1.160 beygir gücü ve 1.026 Nm tork değeri ile karşılaşıyoruz. FZero'nun 360 km/s hıza ulaşacağı ifade ediliyor.

hiper araba

Yarış pistleri için hazırlanan Rodin FZero, 2023 yazında hazır hale getirilecek. Rodin Cars, ilk aşamada bu otomobilden yalnızca 27 adet üretecek. Böyle bir süper spor otomobile sahip olmanın bedeli ise 2,2 milyon dolar olarak kayıtlara geçecek. Yalnız bu parayı ödeseniz bile yola çıkamayacaksınız. Çünkü Rodin FZero, dünyadaki hiçbir trafiğe açık alana çıkamayacak kadar güçlü.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/603489/rodin-fzero-specs-details-hypercar/
16
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
0
0