Ronaldo ve Messi'nin Olay Yaratan Instagram Fotoğrafında Bulunan Akıl Almaz Detay

87
15
4
3
1
Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin dün aynı anda paylaştıkları sosyal medyayı yıkan fotoğraflardaki detayı görünce çok şaşıracaksınız.

Dün, sosyal medyanın belki de en büyük reklam çalışmalarından biri yapıldı. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, aynı anda hesaplarından aynı fotoğrafı paylaştılar. Fotoğrafta son 20 yılın en büyük 2 futbol yıldızı, satranç oynuyorlar.

Fotoğraf, dünyanın en prestijli giyim markalarından biri olan Louis Vuitton reklamı kapsamında paylaşılmış olsa da tüm futbol hayranlarının yıllardır hayalini kurduğu bir birleşmeyi içeriyor. Bunun yanı sıra bu fotoğraftaki satranç tahtasının harika bir detaya sahip olduğunu fark etmiş miydiniz?

Bu satranç tahtası, satrancın Messi ve Ronaldo’su olan Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura’nın karşılaşmasından alınmış

Futbolda Messi ve Ronaldo ne ise satrançta da Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura öyledir. Messi ve Ronaldo’nun fotoğrafındaki satranç tahtası, bu iki efsane satranç oyuncusunun 2017 yılında oynadığı ve büyük çekişme sonucu ortak karar ile berabere kalmayı seçtikleri oyundan alınmış. Ayrıca Ronaldo ve Messi'nin pozunun, Carlsen ve Nakamura'nın ünlü fotoğrafından da esintiler taşıdığını görebiliyoruz.

Bununla da bitmiyor, tahtada var olan taşlar ve onların konumları da özel anlamlar taşıyor

Özellikle bu satranç oyunundaki taş konumlarının Messi ve Ronaldo’nun fotoğrafına yansıtılmasının bir sebebi var, boşuna değil. Nakamura ve Carlsen’in maçı, yukarıda da bahsettiğimiz gibi berabere bitmişti.

Tahtada siyah ve beyaz piyon birbirlerini kilitlemişler. Messi’nin siyah kalesi, şayet beyaz piyonu yerse, Ronaldo’nun veziri de Messi’nin kalesini yer. Böyle bir durumda Messi’nin veziri de Ronaldo’nun vezirini yer. Ancak bu durumdan Messi kârlı çıkamaz zira Ronaldo’nun şahı, Messi’nin vezirini yer.

Yani anlayacağınız bu fotoğraf, futbolun zirvesindeki iki efsanenin rekabetinin hiçbir zaman bitmeyeceği, birbirlerine karşı kazanamayıp kaybedemeyeceklerini anlatıyor…

Messi ve Ronaldo, futbol için günümüzde yaşayan G.O.A.T. (Greatest of All Time – Tüm Zamanların En İyisi) diyebileceğimiz nadir iki insandır. Biri düşse diğeri onu ayağa kaldırır. Ezeli rekabet olsa da ebedi dostluk vardır. Her ne kadar bu fotoğrafta Louis Vuitton iş birliği için bir araya gelmiş olsalar da markanın böyle bir detayı fotoğrafta bulundurması saygı duyulacak bir iş. Ek olarak bavul detayının ikilinin kariyerlerinin sonuna yaklaşmasına yönelik olduğunu da söylemek mümkün.

Ronaldo’nun hesabında paylaşılan fotoğraf 12 saatte 27.610.172 beğeni, Messi’nin hesabında paylaşılan fotoğraf ise 22.194.855 beğeni aldı. Dediğimiz gibi bu, sosyal medyanın en büyük reklam çalışması olma yolunda ilerliyor. Siz satranç tahtası detayı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Magnus Carlsen de fotoğraf ile ilgili bir paylaşım yaptı

Dünya satranç şampiyonu Magnus Carlsen de Nakamura ile olan maçlarından esinlenilen bu görselle ilgili bir açıklamada bulundu. Ünlü satranç oyuncusu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Zamanımızın en büyük ikinci rekabeti, en büyüğünü taklit ediyorifadelerini kullandı. 

Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura’nın 2017’deki satranç karşılaşması:

87
15
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
87
15
4
3
1