Samsung, Yalnızca Galaxy Fold ile Sony'nin Toplam Satış Rakamını Geçti

24
6
5
3
2
Samsung, bu senenin en tartışmalı telefonu Samsung Galaxy Fold ile neler elde edebilir diye soru soranlar, toplanın. Açıklanan verilere göre Samsung, yalnızca Galaxy Fold ile Sony'nin toplam satış rakamını aşmayı başardı.

Samsung’un piyasaya sürdüğü ilk katlanabilir telefonu olan Samsung Galaxy Fold, belki de bu yılın en tartışmalı cihazlarından biriydi. Şubat ayındaki tanıtımının ardından nisan ayında piyasaya çıkan cihaz, birçok teknoloji hayranının hayallerini suya düşürmüştü ve birkaç saatlik kullanım sonucunda pert olmuştu.

Bu durum elbette cihazın inanılmaz pahalı fiyatını karşılayıp satın alanları daha da bir üzmüştü. Fakat elimizde bu cihaza ait biraz absürt bir veri bulunuyor. Tüm yaşanılan problemlere rağmen Samsung Galaxy Fold’un toplam satış rakamı, Sony’nin genel satış rakamını ezip geçiyor.

Samsung, yalnızca bir cihazla Sony'yi geçti:

samsung galaxy fold

Tahmin edebileceğiniz üzere Sony, son dönemlerde akıllı telefon piyasasında çok da iyi zamanlar geçirmiyor. Şu anda piyasada Sony’nin iki üst segmentli telefonu bulunuyor: Sony Xperia 1 ve Xperia 5. Bunun yanında iki de orta segment bulunuyor: Xperia 10 ve Xperia 10 Plus. Fakat bu telefonların hiçbiri tahmin edilen satış rakamını tutturabilmiş değil.

Geçtiğimiz gün yaptığımız haberde Samsung Galaxy Fold’un satış rakamlarının açıklandığını paylaşmıştık. Samsung tarafından açıklanan verilere göre Galaxy Fold, 1 milyon birim satışını yakaladı. Cihaz, yalnızca üç aydır piyasada olmasına ve oldukça yüksek fiyat etiketine sahip olmasına rağmen böyle bir başarı elde etti.

Peki Sony’nin bu yılki satış oranları ne durumda? Sony, 2019 yılının ikinci çeyreğinde 900.000 birim telefon sattı. Satılan telefon sayısı son model telefonlardan değil, tüm Sony telefonlarından oluşuyor. Fakat konu üçüncü çeyreğe geldiğinde satış rakamlarında düşüş görüldü. Sony, bu yılın üçüncü çeyreğinde yalnızca 600.000 birim sattı.

Bu verilere baktığımız zaman Samsung’un yalnızca son çeyrekte ve yalnızca Galaxy Fold ile Sony’nin toplam satış rakamını aştığını görebiliyoruz.  Dolayısıyla Samsung’un katlanabilir telefonuyla elde ettiği başarı bize katlanabilir telefon geleceği hakkında da biraz fikir veriyor. Ayrıca Sony de umarım bir an önce kendini toparlar ve yeniden bir rakip olabilir.

Samsung Galaxy Fold'u incelediğimiz videomuza buradan ulaşabilirsiniz:

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/12/samsung-has-sold-more-galaxy-fold-than-sony-smartphones-in-general/
24
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
24
6
5
3
2