Samsung, Yeni TV'leri İçin En Büyük Rakibinden 'Ekran' Satın Alacak

4
3
2
1
0
Reuters'ın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Samsung, yeni OLED televizyonlarının panelleri için en büyük rakibi LG ile anlaşmaya vardı.

Televizyon sektörünün lideri Samsung, bugün sektör için büyük bir haberle gündeme geldi. 2015 yılında yüksek maliyet ve pazarın hazırsızlığı gerekçesiyle OLED televizyonlarını rafa kaldıran şirket, en büyük rakibi LG’den OLED televizyonlar için panel satın alacak.

Samsung’un kendi topraklarındaki rakibine dönüşü kapsamında bu yıldan itibaren önümüzdeki yıllarda sırasıyla 2 milyon, 3 milyon ve 5 milyon LG OLED panelin Samsung’a verilmesi hedefleniyor. İlk teslimatların içinde bulunduğumuz çeyrek içinde, yani temmuz ayından önce başlaması bekleniyor.

Anlaşmanın toplam değeri yaklaşık 15 milyar dolar

oled televizyon

Bu yıl içinde teslimi planlanan 2 milyon LG OLED panel, Reuters’ın haberine göre 1,5 milyar dolar gibi inanılmaz bir değer taşıyor. LG, bu panelleri Samsung’a teslim etmek için OLED üretim kapasitesinin %20 ila %30’luk kısmını ayıracak.

Samsung, geçtiğimiz yıl OLED’e dönmüştü:

Samsung, 2015’ten bu yana küs olduğu OLED panelleri 2022 yılında piyasaya sürdüğü QD-OLED televizyonları ile geri getirmişti. Bu televizyonlar için de kendisi bir panel üretmemiş, panelleri Sony’den satın almıştı.

Giderek popülerleşen OLED televizyon sektöründeki liderlik ise LG’nin eline bulunuyor. Satılan OLED televizyonların %50’si LG’ye ait olurken onu %26 ile Sony ve %6 ile Samsung takip ediyor.

Samsung, OLED'e geri dönmeden önce en üst düzey televizyonlarında QLED paneline yer veriyordu. QLED, OLED'e göre daha düşük maliyetli ancak bir tık daha düşük görüntü kalitesi sunuyor.

Henüz resmi açıklama yok:

Samsung veya LG, OLED panelleri içeren anlaşmaya ilişkin henüz resmi bir açıklama paylaşmadı. Haber, Reuters tarafından kaynaklardan elde edilen bilgiler ile ortaya çıktı. LG ve Samsung, Reuters’ın açıklama talebini de geri çevirdi.

Haberin ortaya çıkmasıyla birlikte LG Display’in hisse değerinde %2,4’lük artış görüldü. Aynı zamanda Samsung’un da hisseleri %1,7 arttı.

Kaynak : https://www.reuters.com/technology/lg-display-supply-oled-tv-panels-samsung-elec-sources-2023-05-16/
4
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
2
1
0