Samsung'un Uzaya Yolladığı SpaceSelfie Aracı, Bir Evin Arka Bahçesine Düştü

60
8
6
5
3
Samsung'un Uzaya Yolladığı SpaceSelfie Aracı, Bir Evin Arka Bahçesine Düştü
Geçtiğimiz günlerde Galaxy S10 5G'yi SpaceSelfie tanıtım kampanyası bünyesinde uzaya gönderen Samsung, dünya çapında ilginç bir kampanya başlatmıştı. Galaxy S10 5G için özel bir araç kullanan şirketin girişimi ne yazık ki mutlu sona ulaşmadı. Samsung'un uzaya yolladığı araç, ABD'de bir evin arka bahçesine düşmüş şekilde bulundu.

Gezegenimizin yörüngesi, çoğu zaman gözükmese de aslında birçok uydu ve uzay aracına ev sahipliği yapıyor. Bu araçlardan bazıları, iletişime altyapı sağlarken bazıları da Samsung'un geçtiğimiz günlerde uzaya yolladığı SpaceSelfie aracı gibi reklam amacıyla kullanılıyor. Tabii bu araçların her zaman istenen sonuca ulaşamadığı aşikâr.

26 Ekim günü ABD'deki evlerinin bahçesine çıkan Nancy ve Dan Mumby-Welke, dünya üzerinde çok az kişinin karşılaşacağı bir manzaraya şahit oldu. Evin bahçesinde ters dönmüş bir uzay aracı yer alıyordu. Şaşkınlığını atlatan Dan Mumby-Welke, hemen aracın videosunu çekip Facebook hesabından takipçileriyle paylaştı.

Uzay aracının üzerinde Samsung yazıyordu:

Samsung'un bir uydusuymuş gibi görünen uzay aracı, aslında bir uydu değil, şirketin geçtiğimiz günlerde uzaya gönderdiği SpaceSelfie aracıydı. Araç, uzaya çıktığında Galaxy S10 5G'ye yollanan selfie'leri görüntülemek ve tüm sistemi taşımak için tasarlanmıştı. Aslında ilk aşamada başarıyla 65.000 feet'e kadar yükselen aracın düşmesi, beklenmedik bir gelişmeydi. 

3 gün önce ilk selfie'yi uzaya gönderen şirketin bu kampanyasının kötü sonuçlandığı, bir Samsung sözcüsü tarafından da doğrulandı. Balonunun ağaca takılması sonucu parçalara ayrılmaktan son anda kurtulan aracın düşüşü, sözcünün açıklamalarına göre kötü hava koşullarından kaynaklandı. Konu hakkında araştırmaların devam etmekte olduğunu da ekleyelim.

Kaynak : https://mashable.com/article/samsung-spaceselfie-satellite-crash-landing-michigan/
60
8
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
60
8
6
5
3