Samsung'un Varisi Lee Jae-yong, Rüşvet Nedeniyle Yeniden Yargılanıyor

5
2
1
1
1
Samsung'un fiili başkanı Lee Jae-yong, daha önce rüşvet yüzünden bir kez mahkemeye çıkmış ve hapis cezasına çarptırılmıştı. Lee Jae-yong, yeniden yargılanmak için bir kez daha mahkeme karşısına çıktı.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un fiili başkanı Lee Jae-yong, hükûmet yetkililerine rüşvet verdiği için suçlu bulunmuş ve 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmıştı. Siyasi nüfuz elde etmek için 40 milyon dolar rüşvet veren Lee Jae-yong 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hakkında hapis kararı çıkarıldıktan sonra 1 yıl tutuklu kalan Lee, bu sürenin sonunda ise serbest bırakılmıştı. Eski devlet başkanı Park Geun-hye'nin görevden azledilmesine yol açan rüşvet skandalı, kısa tutuklu kalma süresinden dolayı Lee için ucuz atlatılmıştı. Lee Jae-yong, bugün Seul Yüksek Mahkemesi'nde yeniden yargılandı.

Rüşvet davası, Lee Jae-yong'un kapısını bir kez daha çaldı:

Lee Jae-yong

Şirketin varisi Lee Jae-yong, kısa süreli bir tutukluluk süreci geçirmesinin ardından ucuz kurtulmuş gibi gözükse de bugün tekrardan mahkemeye çıktı. Ağustos ayında mahkeme tarafından verilen yeniden yargılama kararı, bugün Lee Jae-yong'un kapısını çaldı ve yargılama yeniden başladı.

Lee Jae-yong, mahkeme girişinde protestoda bulunan kişilerin arasında basına yaptığı konuşmada "Endişeye neden olduğum için fazlasıyla üzgünüm" açıklamasını yaptı. Mahkeme sırasında hâkim, Lee'ye "Sonuç ne olursa olsun alçak gönüllülük ile kabul etme tutumuna sahip olun" dedi. Lee'nin avukatları ise mahkemenin kararına karşı durmayacaklarını belirtti. Bir sonraki duruşmaların 22 Kasım ve 6 Aralık tarihlerinde yapılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-heir-appears-in-court-as-retrial-begins-in-bribery-case/
5
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
1