Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metaverse Platformu Kuruyor: "Türkiye’nin Geleceği Blok Zinciri Teknolojisinde"

21
6
4
0
0
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Eurasia Blokchain etkinliğinde yaptığı konuşmada yeni bir Metaverse platformu kuracaklarını ve blok zinciri teknolojisinin en önemli gündemleri olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Xtopia World girişimi tarafından gerçekleştirilen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Meta Kamu Politikaları Başkanı Brent Harris’in de yer aldığı bir etkinlikte Türkiye’deki Metaverse durumundan bahsedilmiş ve ekonomiye büyük katkı yapmasının beklendiği açıklanmıştı.

Yine dün gerçekleştirilen Eurasia Blockchain etkinliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir Metaverse platformu kurma planı olduğunu açıkladı.

Bakan, blok zincirinin en önemli gündemleri olduğunu belirtti

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, etkinlikte yaptığı konuşmada bir ‘Blokzincir ve Metaverse Platformu’ kuracaklarını açıkladı. Yüksek teknoloji çalışma konularına dair politikaların belirlenmesi ve sektörün sorunlarının tespit edilip çözüme kavuşturulması adına adımlar atılacak.

Bakan yardımcısı, konuşmasının devamında kendilerinin en önemli gündeminin blokzincir teknolojisi olduğunu belirtti. Şu anda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının farklı blok zincirlerini test etme ve deneyim paylaşımı imkânı sunacak sandbox çalışmaları devam ediyormuş.

Böylelikle blok zinciri tabanlı projelerin hayata geçiş süreçleri hızlanması hedefleniyor. Bakanlık, bu teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmayı planlıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://uzmancoin.com/blockchain-metaverse-platformu-sanayi-bakanligi/
21
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
6
4
0
0