Satoshi Nakamoto’nun Dünyanın En Zengin İnsanı Olması İçin Bitcoin Kaç Dolar Olmalı?

44
8
6
2
1
Kim olduğu konusunda hâlâ bir sonuca ulaşılamayan Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto'nun kaç adet Bitcoin'i (BTC) bulunuyor? Bu tutar, Nakamoto'yu dünyanın en zengini yapmaya yeter mi?

Bugün, kripto para camiası için oldukça önemli bir gün. Bunun nedeni, Bitcoin'in (BTC) mucidi olarak bilinen Satoshi Nakamoto'nun, Bitcoin için kurulmuş en eski ve en köklü forum sitesi olan Bitcointalk'ta son kez çevrim içi olduğu tarihin 13. yıl dönümü. Zaten hakkında çok bir şey bilmediğimiz Nokamoto, 13 Aralık 2010 tarihinden sonra derin bir sesizliğe büründü.

Biz de bu özel günde, Satoshi Nakamoto'yu analım istedik. Bu içeriğimizde, Satoshi Nakamoto'yu yalnızca 1 kişi olarak kabul edip, mal varlığı ile ilgili bazı detayları inceleyeceğiz. Yani bu kişinin yalnızca BTC'den elde ettiği kazanç ne kadar? Bu kazanç, onu dünyanın en zengin insanı haline getirmiş olabilir mi?

Satoshi Nakamoto'nun elinde ne kadar Bitcoin var?

Satoshi Nakamoto

Tahmin edebileceğiniz üzere; Satoshi Nakamoto'nun elinde kaç adet Bitcoin olduğu net olarak bilinmiyor. Ancak Nakamoto'ya ait olduğu bilinen bir Bitcoin cüzdanında, 1 milyon adet civarında BTC bulunuyor. Bu yüzden Satoshi Nakamoto'nun sahip olduğu Bitcoin miktarını 1 milyon adet olarak kabul edebiliriz.

1 milyon adet Bitcoin, bugün ne kadar ediyor?

Satoshi Nakamoto'nun sahip olduğu Bitcoin miktarı, 13 Aralık 2023 saat 14.06 itibarıyla 41 milyar 131 milyon 400 bin dolar değerinde. Bu rakam, Satoshi Nakamoto'nun bir milyarder olduğunun açık bir göstergesi. Bloomberg'in gerçek zamanlı milyarderler endeksine baktığımızda, Satoshi Nakamoto'nun dünyanın en zengin 31. kişisi olduğunu görüyoruz.

Satoshi Nakamoto, hangi durumda dünyanın en zengin insanı haline gelir?

Satoshi Nakamoto

Bloomberg'in milyarderler endeksinin zirvesinde, 223 milyar dolarlık net servet ile Elon Musk yer alıyor. Yani Musk, Nakamoto'dan yaklaşık 5 kat daha zengin. Şayet Bitcoin; 225 bin dolar seviyesine ulaşırsa, Satoshi Nakamoto'nun sahip olduğu Bitcoin'lerin değeri de 225 milyar dolara ulaşmış olur. 

Peki Nakamoto, Bitcointalk'taki son mesajında ne demişti?

O yıllarda Bitcointalk'ta düzenli olarak paylaşımlar yapan Nakamoto, paylaştığı son mesajda Bitcoin ile ilgili siber saldırılara atıfta bulunmuştu. En büyük riskin DoS saldırıları olduğunu aktaran Bitcoin mucidi, "Hâlâ sayamayacağım kadar fazla saldırı yolu var." ifadelerini kullanmıştı.

44
8
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
44
8
6
2
1