Son 3 Ayda En Fazla Satan Akıllı Telefon Markaları Açıklandı (Samsung ve Xiaomi Rakiplerine Fark Attı)

27
8
5
4
3
Counterpoint, 2021 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen akıllı telefon satışları ile bu satışların şirketlere yansımasının nasıl olduğunu araştırdı. Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz çeyreğin parlayan yıldızları Samsung ve Xiaomi oldu.

Zaman zaman gerçekleştirdiği araştırmalar ile haberlerimizde kendisine yer bulan Counterpoint, 2021'in ikinci çeyreğine ilişkin akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalar, küresel akıllı telefon pazarının bu yıl yüzde 19 kadar büyüdüğünü gözler önüne seriyor. Ancak akıllı telefonların toptan sevkiyatlarında ufak da olsa bir düşüş yaşandı. Bunun nedeni, çip krizi nedeniyle üretimlerin yavaşlaması. Ancak bu süreçte bile 329 milyon adet akıllı telefon satıldı.

Yapılan araştırmanın en çok dikkat çeken ismi, hiç şüphesiz Güney Koreli teknoloji devi Samsung'du. Zira şirket, 58 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satış miktarını ciddi şekilde artırdı. Ancak Samsung'un pazardaki payı, yüzde 22'den yüzde 18'e kadar geriledi. Yani tüketiciler, diğer markalara çok daha fazla yönelmiş durumdalar.

2021'in ikinci çeyreğinde en fazla satılan akıllı telefon markaları şu şekilde

Counterpoint

  • Samsung: 58 milyon
  • Xiaomi: 53 milyon
  • Apple: 49 milyon
  • OPPO: 34 milyon
  • Vivo: 33 milyon
  • Diğer markalar: 103 milyon

2021 yılının verilerini geçtiğimiz yıl ile kıyasladığımızda, önde gelen tüm markalarda sevkiyat artışı yaşandığını görüyoruz. Bunun bir numaralı sebebi, elbette koronavirüs salgını. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yoğun şekilde uygulanan kısıtlamalar ve belirsizlik, insanları tasarrufa itmişti. Şimdi bu durumun geride kalması, tüketiciyi yeniden para harcamaya itmiş gibi görünüyor.

Counterpoint'in yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz yılın aynı döneminde; Samsung 54 milyon, Xiaomi, 26 milyon, Apple 38 milyon, OPPO 25 milyon, Vivo ise 23 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Bu rakamlar, geçtiğimiz bir yıllık sürecin gerçek şampiyonunun Xiaomi olduğunu gözler önüne seriyor. Zira şirket, küresel sevkiyatını iki katına çıkararak tarihinde ilk kez 50 milyon sınırını aştı. Bu durum, Xiaomi'nin dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon şirketi unvanına kavuşmasını sağladı.

Satılan telefonlar, şirketlere 96 milyar dolar civarında para kazandırdı

Counterpoint

Araştırma, şirketlerin bu akıllı telefon sevkiyatlarından ne kadar para kazandığını da gözler önüne seriyor. Buna ikinci çeyrekte gerçekleştirilen akıllı telefon satışları, şirketlerin kasalarına 96 milyar dolar civarında para kazandırdı. Bu paranın en büyük bölümü ise Apple'ın kasasına gitti. Şirketi sırasıyla Samsung, Xiaomi, OPPO, Vivo ve diğer markalar takip etti. Xiaomi, OPPO ve Vivo, birbirlerine çok yakın pazar paylarına sahiplerdi.

Apple, 2021'in ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen akıllı telefonlardan elde edilen gelirin yüzde 41'ini aldı. Samsung'un buradaki payı ise yüzde 15 civarındaydı. Xiaomi, OPPO ve Vivo pastanın yüzde 9'luk bölümlerine konarken diğer şirketlerin tamamı, küresel pazarın yüzde 17'sini gelir olarak kasalarına sokabildiler.

Kaynak : https://www.counterpointresearch.com/apple-achieves-record-june-quarter-shipments-xiaomi-becomes-second-largest-smartphone-brand-globally/
27
8
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
27
8
5
4
3