SpaceX, Starhopper’in Uçuşunu Yine Erteledi

9
4
2
2
1
SpaceX, daha önce birkaç kez ertelediği Starhopper uçuşunu bir kez daha erteledi. Dün gece Türkiye saatiyle 00:00’da yapılması planlanan test uçuşu, ‘kablolama hatasından’ ötürü iptal edildi.

SpaceX’in 20 metre uzunluğundaki prototip uçak gemisi Starhopper, dün gece son test uçuşunu yapmak için hazırlanmıştı. Test uçuşunda planlanan şey, Starhopper’ı yaklaşık 150 metre yüksekliğe çıkıp havada biraz süzüldükten sonra geri inmesiydi. Bu şekilde Starhopper son uçuşunu yapmış olacaktı ve test programı da sona erecekti.

Her şey planlandığı gibi gitmedi ve uçuş bir gerekçeyle iptal edildi. Bu ertelemenin Starhopper’ın yaşadığı ilk erteleme olmadığını da belirtelim.

Starhopper

Elon Musk, konu hakkında açıklama yaptı:

Uçuşun iptal edilmesinden kısa bir süre sonra Elon Musk, Twitter üzerinde bir sorun olduğunu belirterek uçuşun bir gün sonra tekrar deneneceğini belirtti.

“Ateşleyicilerin inceleme altına alınması gerekiyor” açıklamasını yapan Elon Musk’un bu açıklamasından sonra kablolama sistemlerinde bir hata olduğu açık bir şekilde anlaşılıyor. Bir teknoloji bloggerı tarafından kendisine atılan uzun bir tweetin ardından “Dürüst olmak gerekirse, oldukça utanç verici” açıklamasını yaptı. Atılan tweetin içeriğinde ise ufak bir kablolama hatasının nasıl böyle büyük bir soruna dönüşebildiği vardı.

elon musk

Elon Musk’ın attığı tweetlere göre, test uçuşu bu gece aynı saatte tekrar yapılacak. Dün yaptığımız haberde bahsettiğimiz gibi, çevre sakinleri bu test uçuşlarından pek memnun kalmıyor zira testler yapıldığı zaman çevre sakinleri evlerini terk etmek zorunda kalıyorlar ancak SpaceX’in testleri iptal etmeye pek niyeti yok gibi.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/spacex-delays-starhopper-test
9
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
2
1