SpaceX, Starhopper'ın Son Uçuşunu Bu Gece Gerçekleştirecek

11
5
1
0
0
SpaceX, Starhopper'ın Son Uçuşunu Bu Gece Gerçekleştirecek
SpaceX, prototip uzay aracı Starhopper’ın son uçuşunu bu gece yapacak. Kalkış Texas’taki Boca Chica test alanında yapılacak ve aracın 150 metre yüksekliğe çıkarılıp tekrardan geri indirilmesi bekleniyor.

Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, ünlü roketlerinin yanı sıra prototip uzay araçları üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Starhopper ismini verdikleri bir prototip uzay aracı, bu gece bir uçuş daha gerçekleştirecek. Bu Starhopper’ın ilk uçuşu değil ancak bu seferki son uçuşu olacak.

Test aracı ilk olarak Temmuz ayında uçuşunu gerçekleştirmiş ve görevini başarıyla tamamlamıştı. SpaceX’in CEO’su Elon Musk, bu uçuşla ilgili iki adet video yayınlayarak “Su kuleleri de uçabilir haha!” gibi esprili bir açıklamada bulunmuştu. Videoda, küçük boyutlu gibi gözükmesine rağmen geniş ve büyük olan aracın yere konmadan önce havada birkaç saniye süzüldüğü açık bir şekilde görülüyordu.

Elon Musk'ın paylaştığı Starhopper gönderisi:

Çevredeki yerli otoriteler, SpaceX aracının uçuşunda bir sıkıntı çıkmasının çevredeki evlerin camlarının patlamasıyla sonuçlanacağını belirtiyorlar. Başka bir söyleme göre çevredeki sakinler, test uçuşlarının olduğu zamanlar evlerinden ayrılmak zorunda kalıyorlar ve bu akşam yapılacak uçuşta da evlerini terk edecekler.

Starhopper, son uçuşunu gerçekleştirdikten sonra SpaceX, bütün dikkatini farklı iki adet prototipine yöneltecek. Bu iki prototip, gerçek bir uzay gemisi boyutunda olacak ve testleri yine Boca Chica’da ve Cocoa, Florida’da yapılacak. Her şey planlandığı gibi giderse SpaceX’in uzay aracı, 100 yolcuyla birlikte Ay’a yolculuk yapabilecek.

Starhopper'ın son uçuşunu aşağıdaki pencereden takip edebilirsiniz:

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/spacex-starhopper-fly-last-time
11
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
0
0