Spotify'a Son Dinlediğiniz Şarkıları Sizin İçin İndirip Tek Listede Toplayacak Özellik Geliyor

6
2
1
0
0
Spotify CEO'su Daniel Ek, platforma kullanıcıları sevindirecek yeni bir özelliğin geleceğini duyurdu. Offline Mix isimli özellik, son zamanlarda dinlediğiniz şarkıları tek bir yerde toplayarak indirecek ve çevrim dışı dinlemenizi sağlayacak.

Milyonlarca kullanıcısıyla dünyanın en popüler müzik platformlarından biri olan Spotify, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik özellikler getirmeye devam ediyor. Şirket, bugün yaptığı açıklamada birçoğumuzu sevindirecek bir yeniliği test ettiğini duyurdu.

Yeni özellik, “Offline Mix” olarak adlandırılıyor. Türkçeye “Çevrim dışı Mix” olarak çevirebileceğimiz özellik, kullanıcıların internet bağlantısı olmadığı zamanlarda müzik dinlemesini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Offline Mix, yakın zamanda dinlediğiniz tüm şarkıları çevrim dışı olarak dinleyebileceğiniz tek bir listede toplayacak

Offline müzik dinlemek Spotify gibi platformların önemli bir parçası. Uçakta olduğumuz zamanlar gibi internete erişemediğimiz zamanlarda müzik indirmek çok işimize yarıyor. Spotify’da çalma listesi veya albüm indirme olanağımız bulunuyor. Ancak, sürekli tür değiştirerek müzik dinlemeyi sevenlerdenseniz veya indirecek şarkıları seçemeyenlerdenseniz bu süreç biraz uğraştırıcı olabiliyor. İşte Spotify da yeni özelliğiyle bu konuda işinizi kolaylaştırmak istiyor.

Offline Mix ismi verilen çalma listesi, son çaldığınız şarkıları indirerek tek bir yerde bir araya getiriyor ve internet bağlantısı olmadığında dinlemenizi sağlıyor. Şirket CEO’su Daniel Ek tarafından paylaşılan ekran görüntüsünden de listenin nasıl gözükebileceğini görebiliyoruz. Ek’in paylaştığı görüntüde, son oynatılan şarkılardan oluşan 3 saat 31 dakikalık uzun bir liste yer alıyor.

Bu özellik, manuel olarak şarkıları seçip indirmeyle uğraşmanızı engelleyecek ve daha kolay bir çevrim dışı dinleme deneyimi sunacak. Ayrıca şarkı indirmeyi unuttuğunuz zamanlarda da oldukça yararlı olabilir. YouTube Music’in hâlihazırda “Offline Mixtape” isimli benzer bir özelliğe sahip olduğunu ekleyelim.

Spotify’ın yeni özelliğinin ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak Ek’in herkese duyurması, yakın zamanda gelebileceğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/6/9/23755097/spotify-offline-mix-test
6
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
0
0