Spotify’ı Çok Daha Verimli Bir Şekilde Kullanmanızı Sağlayacak 10 Uygulama

11
2
0
0
0
Dünyanın en popüler müzik dinleme platformlarından bir tanesi olan Spotify, her geçen gün kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor olsa da üçüncü taraf uygulamalar kullanarak müzik dinleme keyfinizi katlamanız mümkün. Gelin Spotify ile birlikte kullanabileceğiniz uygulamalardan bazılarına yakından bakalım.

İlk kez 2006 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Spotify için yalnızca bir müzik dinleme platformu demek yetersiz kalır. Çünkü bugün baktığımız zaman yüz milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan Spotify, müzik dünyasının nabzının attığı platform haline geldi. Pek çok yeni sanatçı burada tanınıyor ve usta sanatçılar da artık yeni parçalarını ilk kez bu platform üzerine sevenlerine sunuyor.

Spotify, gelişmiş bir algoritma kullandığı için kullanıcılarına her zaman tam olarak istedikleri parçaları sunuyor. Her geçen gün yeni özellikler sunsa bile bazen kullanıcılar için bunlar yeterli gelmiyor. İşte tam da bu noktada devreye Spotify ile birlikte kullanabileceğiniz üçüncü taraf uygulamalar giriyor. Gelin Spotify ile birlikte kullanarak müzik zevkinizi katlayacağınız en iyi uygulamalardan bazılarına yakından bakalım. 

spotify

Spotify ile birlikte kullanarak müzik zevkinizi katlayacağınız uygulamalar:

  • Magic Playlist
  • Replayify
  • Spotify Dedup
  • Dubolt
  • Forgotify
  • Artist Explorer
  • Playlist Manager
  • Denied
  • Record Player
  • Thirtify

Sevdiğiniz şarkıların benzerlerini keşfedin: Magic Playlist

Magic Playlist yepyeni şarkılar keşfetmek isteyen kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş bir uygulama. Uygulamayı açtıktan sonra sevdiğiniz şarkıları aratıyor ya da seçiyorsunuz. Seçimlerinize göre saniyeler içerisinde karşınıza en iyi öneri seçenekleri çıkıyor. Aman tek tek bunları kim dinleyecek diyorsanız şarkıların 30 saniyelik versiyonlarını dinleyerek yeni denizlere çok daha hızlı bir şekilde yelken açabilirsiniz. Tabii öneriler arasından sevdiklerinizi kaydederek yeni seçenekler geliştirebilirsiniz.

Magic Playlist uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

En çok dinledikleriniz için yıl sonunu beklemeyin: Replayify

Spotify tarafından her yılın sonunda yayınlanan en çok dinlenen sanatçılar, şarkılar, dinleme süresi verilerine bayılıyoruz değil mi? Bu verileri görmek için artık yıl sonunu beklemenize gerek yok çünkü Replayify uygulamasını kullanarak aylık, 3 aylık, 6 aylık gibi farklı süreçlerde en çok hangi sanatçıyı ya da şarkıyı dinlediğinizi görebiliyorsunuz. Kabul edelim, flört başlangıçları harika bir yol olacaktır. 

Replayify uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Tekrar eden şarkılara son: Spotify Dedup

Siz de hobi olarak çalma listesi hazırlayanlardan mısınız? Yol için, yemek yerken, ders çalışırken, dans etmek için gibi farklı kategorilerde çalma listeleri yaparken haliyle bazen kafamız karışıyor ve aynı listeye üçer beşer aynı şarkıdan koyabiliyoruz. Ha bugün ha yarın düzenlerim diye de o liste öylece kalıyor. Spotify Dedup uygulaması ile artık kalmayacak. Spotify Dedup listenizdeki tekrar eden şarkıları bulup size gösteriyor ve düzenleme seçenekleri sunuyor. Daha sonra listenizi gönlünüze göre düzenleyebilirsiniz. 

Spotify Dedup uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Sevdiğiniz sanatçıların benzerlerini keşfedin: Dubolt

Herkesin hayran olduğu bir sanatçı vardır ve yeniliklere genel olarak kapalıyızdır. Ancak an gelir, farklı şeyler dinlemek isteriz. İşte bu noktada devreye Dubolt giriyor. Dubolt üzerinden hayran olduğunuz sanatçıyı aradığınız zaman karşınıza ona benzer en iyi seçenekler çıkıyor. Şarkıların 30 saniyelik versiyonlarıyla kısa sürede çok daha fazla şarkı keşfedebilirsiniz. Dahası, filtreler üzerinden şarkıları vokal, tempo, akustik, ritim gibi özelliklerine göre sıralayabiliyorsunuz. 

Dubolt uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Hiç dinlenmemiş milyonlarca şarkı var: Forgotify

Yıllardır Spotify kullanıyorum artık dinlemediğim şarkı kalmadı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü platformda bir kez bile çalınmamış 4 milyondan fazla şarkı var ve sayısı her geçen gün artıyor. Forgotify uygulamasını kullanarak bu daha önce hiç keşfedilmemiş şarkıları bulabilirsiniz. Kimbilir belki hayran olacağınız yeni sanatçı bu milyonların içinde kaybolup gidenlerden bir tanesidir?

Forgotify uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Sanatçıya göre keşif yapın: Artist Explorer

Sürekli aynı sanatçının aynı şarkılarını dinlemekten sıkıldıysanız ama aynı zamanda da o sanatçıya gerçek anlamda hayransanız Artist Explorer uygulaması tam size göre. Uygulamayı açtıktan sonra arama çubuğuna sevdiğiniz sanatçıyı yazıp arattığınız zaman onunla aynı türdeki sanatçıları ve şarkıları göreceksiniz. Yahu sever miyim acaba diye düşünüyorsanız şarkının tamamını değil, 30 saniyelik kısa versiyonunu dinleyerek çok daha hızlı bir keşfe çıkabilirsiniz. 

Artist Explorer uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Çalma listelerini düzenlemenin en kolay yolu: Playlist Manager

Kaç tane kayıtlı çalma listeniz var? Bazılarımızın onlarca! İyi ama bunların bazılarını artık o liste şeklinde dinlemek istemiyoruz. Hadi bir başlayayım, düzenleyeyim dersek de işin içinden çıkmak mümkün olmuyor. Playlist Manager ile artık mümkün. Playlist Manager akıllı araçları sayesinde çalma listelerinizi birkaç basit dokunuşla düzenlemenizi sağlıyor. Üstelik bazı otomatik ayarları kullanarak listenizi devamlı güncel tutmanız da mümkün. 

Playlist Manager uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Kapat şu müziği Muhittin abi: Denied

Spotify müzik dinleme platformunu kullanan herkes kendi çalma listelerini oluşturup bunları diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor. Siz de bu listelerden birini dinliyorsanız zaman zaman karşınıza devamlı aynı sanatçının ya da şarkının çıktığını fark edersiniz, dinlemek istemeseniz bile. Elle bu şarkıları atlamak yerine Denied uygulamasını kullanın. Uygulama üzerinden sanatçı, şarkı ya da albüm adı seçerek o parçanın bir daha asla karşınıza çıkmamasını sağlayabilirsiniz. Anısı olan şarkıları da engellenenler listenize ekleyebilirsiniz. 

Denied uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Görsel üzerinden şarkı aratın: Record Player

Record Player uygulaması müzik ve görsel arasında bir köprü kuruyor. Diyelim Instagram’da gezinirken harika bir albüm kapağı gördünüz ama adını bulamıyorsunuz. Hemen uygulamaya yüklüyorsunuz ve tüm albüm karşınıza çıkıyor. Dahası var. Çekici bir sanatçının fotoğrafını buldunuz ama adını bilmediğiniz için şarkılarını bulamıyorsunuz. Uygulamaya görseli yükledikten saniyeler sonra sanatçının şarkıları ve hakkında bilmeniz gereken her şey karşınıza çıkıyor. Aramalarınızdan kendi dijital arşivinizi oluşturabilirsiniz. 

Record Player uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Yeni listeleri hızla keşfedin: Thirtify

Herkes kafasına göre çalma listesi yapmaya başladı. Çalma listesi iyi mi kötü mü anlamaya çalışırken boşa vakit harcıyoruz. Thirtify sayesinde artık harcayacak tek bir saniyemiz kalmıyor çünkü ilginizi çeken çalma listesini uygulama üzerinden açarak 30 saniyelik versiyonlarını dinleyebilir ve dinlemeye devam edip etmeyeceğinize karar verebilirsiniz. Dahası da var. Partiniz için bomba gibi bir çalma listesi hazırladıysanız Thirtify üzerinden açarak intro ve outrolar olmadan en hareketli yerlerinin ya da nakaratlarının çalmasını sağlayabilirsiniz. 

Thirtify uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu Spotify ile kullanarak müzik zevkinizi katlayacağınız eni iyi uygulamalardan bazılarını listeledik. Listemizde kullandığınız uygulamalar varsa deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

11
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
0
0
0