Şu Sıralar İnternette Dolanan 4 Noktalı Bu Bulmacayı Çözebilir misiniz?

28
4
3
2
2
Son dönemde internette bir bulmaca dolaşıyor. Dolaşan problemde istediğiniz gibi yerleştirdiğiniz dört noktayı doğrularla birleştirmeniz gerekiyor. 4 noktayı birleştirilen doğruların sadece iki farklı uzunlukta olması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde internette bir bulmaca hızlıca yayıldı. Yayılan bulmacada istediğiniz yere yerleştireceğiniz dört noktayı doğrularla birbirine bağlarken iki farklı uzunlukta doğru kullanmanız gerekiyor. Bulmacanın sorulma şekli size kolay bir bulmaca olduğunu düşündürebilir. Ama çözüm sizi biraz zorlayacak.

Bir kağıda dört nokta yerleştirmek gayet basit aslında. İşin zor olan kısmı farklı yerlere yerleştirilen noktaların arasındaki 6 doğrunun iki farklı şekilde olması gerekiyor. İşin zor olan kısmı işte tam olarak burada yatıyor.

dört nokta bulmaca

Bulmacanın çözümlerinden biri yukarıda bulunuyor. Kare şeklinde dört köşeye yerleştiren dört nokta dört mavi kısa doğru ve iki uzun yeşil renkli doğru ile birleştirilmiş. Karenin içinde bulunan altı doğru farklı iki uzunlukta olmuş oldu. Ancak bulmacanın tek çözümü bu değil. Bulmacanın toplamda 6 çözümü bulunuyor.

Bulmacanın çözümü için biraz uğraşmak gerekiyor. Kolay bir bulmaca olmadığı kesin. Bu arada baştan uyarmamız gerekiyor. Dört noktanın tamamı farklı yerlerde olmalıdır. İki nokta veya iki doğru aynı noktada olamaz. Bakalım aramızdan bulmacayı çözebilenler çıkacak mı?

Kaynak : https://www.theguardian.com/science/2019/oct/21/can-you-solve-it-the-four-points-two-distances-problem
28
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
4
3
2
2