1200 Beygirlik, Saatte 400 Km Hız Yapan Süper Spor Otomobil: Karşınızda Ultima RS

15
2
1
1
0
Ultima RS, sadece gücü ve hızıyla değil, milyon dolarlık makinelerin ancak KDV’sine tekabül eden fiyatıyla da dikkatleri üzerinde topluyor.

Ultima’nın yeni süper spor otomobili, ancak rüyalarımızda görebileceğimiz süper spor otomobiller ile neredeyse her performans değerlendirmesinde mücadele edebilen bir otomobil. Otomobilinin fiyatı da segmentine göre oldukça uygun ve saf sürüş deneyimi isteyenler için manuel (düz) vitese sahip.

İngiliz otomobil üreticilerinden olan Ultima’nın hiçbir zaman için şakası olmamıştır. Firma şimdiye kadar ürettiği süper otomobillerde de ne kadar becerikli olduğunu gösterdi.

Yeni Ultima RS, tam 1200 beygirlik güce sahip bir otomobil olarak dikkat çekiyor. Süperşarjlı Chevy LT5 V8 motor kullanan otomobil, yalnızca 930 kilogram ağırlığında. Aracın vites kutusu ise 6 ileri vitesli bir Porsche vites kutusu olarak göze çarpıyor. Bu da aracın 0-100 km hızlanmasını 2.3 saniyede, 160 km hızlanması da 4.8 saniyede gerçekleşiyor.

Aracın en yüksek hızı 400 kilometrenin üstünde olsa da bu hıza ulaşmak için vitesleri iyi kullanmak gerekiyor. Yine de aracın performans rakamları Koenigsegg, Bugatti, Pagani, Hennessey gibi firmaların modelleri ile rekabet edebiliyor.

Ultima RS’in fiyatı ise kendi klasmanına göre oldukça uygun. Firma, aracın fiyatını ortalama bir BMW M3 civarında diye açıkladı. Bu durumda aracın fiyatı 120 bin dolar civarında olacak. Haliyle de aracınızı geliştirebileceğiniz karbon opsiyonları gibi seçeneklere ayıracak daha çok paranız kalıyor. Üstelik Ultima, yeni otomobillerinin diğer yollara çıkabilen süper spor otomobilleri geride bırakma potansiyeli olduğunu söyledi.

Otomobil, dışarıdan bakıldığında çok da “Ben süper spor otomobilim” diye bağırmıyor. Daha ziyade Le Mans yarış otomobillerine benziyor. Aracın esas hava attığı kısım olarak iç tasarımı öne çıkıyor. Aracın performansı da herhangi bir yolcuyu etkilemeye yetecektir.

Paslanmaz çelik egzoza ve hız tümsekleri için hidrolik kaldırma sistemine sahip olan araç, diğer teknolojilere ise pek yüz vermiyor. Ultima, bu kararın sebebini ise aracın sürüş keyfini azaltmamak olarak açıklıyor.

Sonuç olarak, Ultima RS ile birlikte sürüş deneyimini öne çıkaran ve oldukça hızlı bir süper araba sahibi olmak daha kolay hale gelecek.

Kaynak : https://newatlas.com/ultima-rs-british-hypercar/60059/
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0