Telefonda F Klavye Nasıl Kullanılır?

13
4
4
1
0
Uzun süredir F klavye kullanıyorsanız ve yeni bir telefon veya tablet aldıysanız, cihazınız Q (QWERTY) klavye yüklü bir şekilde elinize ulaşacaktır. Bunu nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız bu bir problem değil zira bu rehberimizde sizlere Android ve iOS cihazlarda Q klavye yerine F klavye nasıl kullanılır, klavye nasıl değiştirilir anlatıyoruz.

Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlarınızda F klavye kullanmak adına uygulamanız gereken adımları birer birer bu içerikte detaylıca ele aldık. Günlük hayatımızda kullandığımız stabil ve mobil cihazlarda F klavye her ne kadar varsayılan olarak sunulmasa da F klavye, hızlı şekilde yazılabilmesi adına özel olarak geliştirilmiş bir çözüm.

Günümüzde birçok insan Q klavye kullanımına alışmış durumda ancak F klavye ile çalışma yapan bir kitle de mevcut. Özellikle ülkemizde geçtiğimiz yıllarda resmi dairelerde F klavye kullanımı zorunluluğu getirildiğinden beri F klavye kullanımı artışta. Sadece bilgisayarında değil, Android ve iOS cihazlarında da F klavye kullanmak isteyen kullanıcılarımız için yapmanız gereken bütün adımları görüntüler ve maddeler ile sıraladık.

F klavye ne işe yarar?

telefonda f klavye nasıl kullanılır

F klavye, Türkçe dili için özel olarak geliştirilmiş bir klavyedir. Klavyedeki harf dağılımı Türkçe kelimelerin yazılımı için daha kolay parmak hareketleri kullanmanızı sağlar. Hatta birçok devlet kurumunda artık F klavye kullanımı zorunlu kılındı. Bunun için belirli memurlar F klavye sertifikası almak zorundalar.

Özellikle devlet dairelerinde zabıt katibi olabilmek için her sene binlerce aday sıraya giriyor. Sınav şartlarında bilgisayar işletmenlik sertifikası ve daktilografi sertifikası bulunuyor ve bunların içinde F klavye sertifikası da yer alıyor. Bu belgeyle devlet dairelerinde masa başı işlere girebiliyorsunuz.

F klavye sertifikasını İSMEK gibi halk eğitim merkezlerinden alabilirsiniz. Eğitiminizi alıp kursunuzu tamamlamanızdan sonra MEB’in yaptığı F klavye sınavına girmek zorundasınız. Ardından sınavda başarılı olursanız sertifikanızı alabilirsiniz.

Android’de F klavye nasıl ayarlanır?

Android cihazınızda resmi Google Klavyesini kullanıyorsanız F klavye değişimi yapmak oldukça kolay. Aşağıda bahsedeceğimiz adımları uygulayarak Android cihazınızı F klavye ile kolayca kullanabilirsiniz. Bunun için:

  • Klavyeyi açın ve aşağıdaki / simgesine basılı tutun

telefonda f klavye nasıl kullanılır

  • Diller bölümüne dokunun

telefonda f klavye nasıl kullanılır

  • Aşağıdan Klavye Ekle seçeneğine dokunun

telefonda f klavye nasıl kullanılır

  • Önerilen diller bölümünden Türkçe (Türkiye) sekmesine dokunun

telefonda f klavye nasıl kullanılır

  • Türkçe F seçeneğini işaretleyip Bitti’ye dokunun,

telefonda f klavye nasıl kullanılır

  • Son olarak klavyenizdeki Dünya simgesine tıklayarak F klavye seçeneğine dokunun.

iOS’da F klavye nasıl ayarlanır?

iOS’da F klavye kullanımı da Android’te olduğu gibi oldukça basit. Aşağıda bahsedeceğimiz adımları takip ederek iOS cihazınızı F klavye ile kullanabilirsiniz. Bunun için:

  • Ayarlar’a girin
  • Genel’e dokunun
  • Klavye bölümüne girin
  • Yeni Klavye Ekle seçeneğine dokunun
  • Türkçe-F seçeneğini seçin

telefonda f klavye nasıl kullanılır

  • Yine klavyenin aşağı kısmında bulunan dünya simgesine dokunun ve Türkçe F’i seçin

Böylelikle bir Webtekno rehberinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalın :) Siz de yorumlarda önerilerinizi belirtmeyi unutmayın.

13
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
4
1
0