Telegram’a Birbirinden Kullanışlı Yepyeni Özellikler Geldi: Koleksiyonluk Kullanıcı Adları, Videoları Metne Çevirme ve Daha Fazlası

19
1
0
0
0
WhatsApp’tan sonraki en popüler çevrim içi iletişim platformu olan Telegram’a birçok yeni özellik getiren büyük bir güncelleme geldi. Gelin bu özelliklere birlikte göz atalım.

Özellikle WhatsApp gizlilik güncellemelerinden sonra büyük ivme yakalayan ve şu anda geniş bir kitleye hitap eden Telegram’a yeni güncellemeler geldi. Dev mesajlaşma platformu, bu özellikleri dün getirdiğini duyurdu.

Şirket, bu büyük güncellemeyi kendi sitelerinde detaylıca anlatmış, biz de sizlere özet bir şekilde aktaralım dedik, zira gözünüzden kaçmış olabilir.

Bir sohbet grubunda aradığınızı daha kolay bulabileceğiniz ‘konular’ özelliği

Telegram grupları binlerce kişiyi içerebiliyor ve dolayısıyla konuşulan konular birbirine girebiliyor. Yeni güncellemeyle artık Telegram’da konu başlığı belirleyebileceksiniz ve grupta o konu hakkındaki mesajlar tek bir kategori altında toplanacak.

Etiket işlevi gören ‘koleksiyonluk kullanıcı adları’ özelliği

Koleksiyonluk kullanıcı adı özelliği, mesajlarını bulmak istediğiniz ancak kullanıcı adını unuttuğunuz birini bulmayı kolaylaştıran bir özellik. Bir nevi etiket gibi düşünebilirsiniz.

Videoyu metne çeviren ‘sesten metne’ özelliği

Telegram’da atılan videolu mesajlarda söylenenleri, işitme engelli insanlar için metne çevirebilen sesten metne özelliği de Telegram’a eklendi.

Yeni hareketli emoji paketleri

iOS için yenilenen gece modu

iOS için tekrar gözden geçirilen gece modunda artık daha iyi bulanıklaştırma efektleri bulunuyor.

Android’de metin boyutu değiştirme

Telegram’ın Android uygulamasında metin boyutunu istediğiniz gibi değiştirebileceksiniz.

MSN’i anımsatan etkileşimli ifadeler ve tepkilere yenileri eklendi

Telegram’a Aynı MSN’deki gibi bastığınızda tüm ekranla etkileşime geçen ifadeler ve tepkiler eklendi. Siz eklenen yenilikler ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://telegram.org/blog/topics-in-groups-collectible-usernames/tr?setln=tr
19
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
0
0
0