Threads, Cazibesini Kaybetmeye Devam Ediyor: Günlük Kullanıcı Sayısı Neredeyse Yarıya Düştü!

30
3
3
0
0
Meta'nın yeni mikroblog platformu Threads ile ilgili çarpıcı veriler gelmeye devam ediyor. Yapılan yeni bir açıklamaya göre günlük kullanıcı trafiği, neredeyse yarıya düştü.

Son dönemlerde sık sık gündem olan X (Twitter) rakibi platform Threads, yayınlandığı ilk günlerde büyük bir coşku uyandırdı. Ancak platform, şimdilerde eski popülaritesini yitirmiş gibi görünüyor. Zira gelen son haberler, günlük kullanıcı sayısında eşi benzeri görülmemiş bir düşüş yaşandığını gözler önüne seriyor. 

İlk beş gününde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşarak eşine zor rastlanır bir popülarite yakalayan Threads'in kullanıcı kaybı yaşadığı, son günlerle sıklıkla dile getiriliyor. Hatta Mark Zuckerberg, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı. Ancak platform ile ilgili benzer haberler sürekli olarak gelmeye devam ediyor.

Kullanıcı sayısı neredeyse yarı yarıya düşerken kalan kullanıcıların sağladığı trafik yüzde 82 düştü:

threads

Dexerto'nun X (Twitter) aracılığıyla yaptığı bir açıklamaya göre Threads'in kullanıcı trafiği, günlük bazda yüzde 82 düşmüş durumda. Bu oranın çok çarpıcı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aslına bakacak olursak bu iddianın gerçek olmama olasılığı düşük. Daha birkaç gün önce dile getirilen iddialara göre Threads'e üye olan kullanıcıların yarısından fazlası, platformu tekrar tekrar kullanmamıştı. Hatta Zuckerberg'in konuyu "doğal" karşıladığı da söylentiler arasında.

50 milyon aktif kullanıcı sayısı, sadece 10 günde 13 milyona kadar gerilemişti...

Analiz şirketi Sensor Tower, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada Threads'in 7 Temmuz'da 50 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu, bu sayının 17 Temmuz'da 13 milyona kadar gerilediğini duyurdu. 

Her ne kadar Instagram ile giriş kolaylığı sağlasa da bu düşüş, Meta’yı X'e benzer özellikleri bir an önce eklemeleri konusunda baskı altına aldı:

threads

Kullanıcı etkileşimindeki düşüşün en büyük nedenlerinden birisi, Threads’te henüz X'teki bağlayıcı özelliklerin sunulmamış olması. Örneğin bir gündem akışı ya da herhangi bir ifadeyi aratarak ilgili paylaşımlara ulaşma gibi X'in yıldızlaştığı imkanlar Threads’te yok. Şu an için uygulama Instagram’ın yazılı versiyonundan öteye geçemiyor.

Threads’i geliştiren Instagram ekibi, uygulamanın yeni özelliklere kavuşacağını her fırsatta dile getirseler de platformun elindeki en güçlü koz Elon Musk’ın hataları:

X (Twitter) ile ilgili hemen her gün yeni bir radikal kararla karşımıza çıkan Elon Musk; her an daha büyük kitlesel göçe neden olabilecek kararlar alabilir. 

Ancak şu an itibarıyla Threads’in diğer X (Twitter) alternatiflerinden farklı olmayan bir senaryoyu yaşaması da şaşırtıcı değil. Twitter’ın kurucusu ve platformu Elon Musk’a satan Jack Dorsey’in yeni uygulaması BlueSky, oldukça karmaşık ve hâlâ davetiye usulüyle kullanıcı alımı yapıyor. Mastodon deseniz, o da çoğunluk için karmaşık bir arayüze sahip.

30
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
3
3
0
0