TikTok’tan Trump’a Cevap: “Hiçbir Yere Gitmiyoruz”

201
79
12
10
8
Son dönemin en çok tartışılan sosyal medya platformu olan TikTok’un ABD’deki CEO’sundan Donald Trump’ın çıkışına yanıt geldi. Pappas, “Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz… Daha uzun zaman için buradayız" dedi.

Son yıllarda sosyal medyanın kendisi sık sık tartışma konusu olsa da sosyal medya platformları arasında bazıları, tartışmaların merkezi olma açısından öne çıkıyor. Bu platformlar arasında TikTok da yer alıyor. 

Geçmişte musical.ly adıyla bilinen uygulama, markasını yeniden yaratmıştı. Kısa videolar paylaşmayı sağlayan uygulama özellikle de gençlerin ilgi odağı durumunda bulunuyor ve sık sık da farklı meydan okuma akımlarıyla gündeme geliyor.

TikTok ABD’den ayrılmayacak

TikTok’un CEO’su Vanessa Pappas, ABD Başkanı Donald Trump’ın suçlama ve tehditlerine Twitter üzerinden cevap verdi. Şirketin resmi Twitter hesabından bir video paylaşan CEO, "Her gün TikTok kullanarak günlük yaşantımıza yaratıcılık ve neşe katan milyonlarca Amerikalıya, teşekkürler demek istiyorum. Sizin sayısız desteğini duyduk ve teşekkür etmek istiyoruz. Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz… Daha uzun zaman için buradayız" dedi.

TechCrunch’a göre de TikTok’tan bir sözcü, ABD’deki kullanıcı verilerinin güvenle depolandığını ifade etti. Trump’ın TikTok’a karşı cephe almasının sebebi, uygulamanın Çin Hükümeti için ABD’li vatandaşların kişisel bilgilerini toplamasıydı. 

TikTok sözcüsü yaptığı açıklamalarda "100 milyon Amerikalı, özellikle pandemi sırasında eğlence ve iletişim için TikTok kullanıyor. TikTok US kullanıcı verileri, çalışanlar için sıkı erişim kontrolü altında korunuyor. TikTok’un en büyük yatırımcıları ABD’den. Kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumaya kararlıyız"  dedi.

TikTok ile ABD karşı karşıya

tiktok

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada TikTok’u yasaklamak için harekete geçtiklerini açıklamıştı. Çinli ByteDance tarafından geliştirilen platform çok uzun zamandır ABD Başkanı’nın hedefinde yer alıyor.

Bir diğer iddia da ABD’deki TikTok operasyonlarının satılmasının istendiği yönündeydi. Bu iddia doğruysa şirketin ABD içindeki varlıkları Microsoft tarafından satın alınacak. Görünüşe göre önümüzdeki dönemde ABD yönetimi ve TikTok sıklıkla karşı karşıya gelecek.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/abd/202008011042573227-tiktoktan-trumpin-tehditlerine-yanit-buradayiz-hicbir-yere-gitmiyoruz/
201
79
12
10
8
Emoji İle Tepki Ver
201
79
12
10
8