Trump, TikTok Kararını Açıkladı: Bugünden İtibaren Yasaklıyoruz

286
36
11
5
3
ABD yönetimi tarafından dile getirilen TikTok'un engelleneceği ifadeleri bu sefer gerçeğe bir hayli yaklaşmış görünüyor. ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada cumartesi günü TikTok'u yasaklamak için harekete geçeceklerini dile getirdi.

Çin merkezli ByteDance adlı şirkete ait olan popüler kısa video paylaşım platformu TikTok'un başı ABD ile beladan kurtulmuyor. TikTok, Çin yönetimi ve Çin merkezli şirketlerle arası bir hayli bozuk olan Trump'ın uzun süredir hedef tahtasında bulunuyor.

Donald Trump, cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada cumartesi günü TikTok'u ABD'de engelleme çalışmalarına başlayacağını açıkladı. Trump, bu konuda yapacağı hareket için nasıl bir yol izleyeceğine dair ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Trump, Microsoft anlaşmasını desteklemiyor

tiktok

TikTok, geçtiğimiz aylarda ABD yönetimi tarafından birçok kez kullanıcı verilerini Çin Komünist Partisi ile paylaşmakla suçlanmıştı. Hâlihazırda kullanıcı verileri gizliliği konusunda sorunlar yaşayan şirket ise kendilerine yöneltilen bu iddiaları her seferinde yalanlamıştı.

TikTok, kendisine yöneltilen bu suçlamalardan kaçınmak için üst düzey bir Disney yöneticisi olan Kevin Mayer'i CEO olarak atamış, ayrıca New York ve Los Angeles'ta da ofisler açmıştı. Ancak görünüşe göre şirket, tüm bu hamlelerine rağmen Trump yönetiminin radarından kurtulmayı başaramadı.

microsoft

Sizlere daha önce aktardığımız bir haberimizde TikTok'un ABD'deki operasyonlarının teknoloji dünyasının en bilinen şirketlerden bir tanesi olan Microsoft tarafından satın alınmak istendiğini ifade etmiştik. Ancak Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada bu anlaşmayı da desteklemediğini belirtti.

TikTok, bundan önce Çin ve Hindistan arasındaki gerilimin de kurbanı olmuştu. İki ülke arasında yükselen tansiyon sonrası Hindistan, aralarında TikTok'un da bulunduğu onlarca Çin menşeili uygulamayı ülkesinde engellemişti. 2019 istatistiklerine göre TikTok'un en çok kullanıldığı Hindistan. Uygulamanın en çok kullanıldığı ikinci ve üçüncü ülkeler ise sırasıyla ABD ve Türkiye.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/microsoft-reportedly-interested-in-buying-tiktok-us-after-trump-order
286
36
11
5
3
Emoji İle Tepki Ver
286
36
11
5
3