Gizlilik Odaklı İnternet Tarayıcısı Tor, Android İçin Yayınlandı

87
12
8
7
6
Özellikleriyle internet ortamında gizlenmeye imkan veren Tor Browser, Google Play Store üzerindeki yerini aldı. Uzun bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan sürüm, parmak izi sistemlerine karşı yapılabilecek olan saldırılara karşı da koruma sağlıyor.

İnternet ortamında gizlilik, kullanıcılar içi çok önemli bir konu. Hiçbirimiz verilerimizin çalınmasını ya da bir dolandırıcılık mağduru olmak istemeyiz. İşletim sistemleri ve pek çok internet tarayıcısı bu konuda hassas olmaya çalışsa da kimi zaman bu mağduriyetler engellenemiyor. Bu konuyla ilgili olarak, doğrudan gizliliğe odaklanan bir internet tarayıcısı yıllardır internet kullanıcıları tarafından kullanılıyor. Tor Browser olarak bilinen bu internet tarayıcısı, kimliğinizi tamamen gizleyerek internet ortamında güvenle gezinmenize imkan tanıyordu. Bu internet tarayıcısı, uzun bir bekleyişin ardından nihayet Google Play Store'da yerini aldı.

Bu tarayıcının çalışma prensibine yakından bakacak olursak; bir internet sitesine istek gönderdiğiniz zaman farklı serverlar üzerinden giriş denemeleri yapılır. Her denemede de bilgileriniz şifrelenir, bu sayede gizliliğiniz sağlanmış olur. Ayrıca Tor, kullanıcılar için sağlıklı gibi görünse de her türlü illegal işlem için fazlasıyla müsaittir. Bu yüzden de kimi zaman riskli olduğu söylenir.

Eylül ayında duyurulan ve çalışmaları tamamlanan Tor Browser'ın Android sürümü, kullanıcıların internet ortamında güvenli bir gezinme yapabilmeler için gerekli olan tüm gizliliği sağlayabilecek olarak tasarlandı. Her ne kadar masaüstü sürümüne göre bazı farklılıklar içerse de Tor'un Android sürümünde, parmak izi okuyucu sistemlerine karşı yapılabilen saldırıların bile önü kesilebiliyor.

Eğer Android telefonunuza Tor Browser'ı indirerek güvenli bir internet deneyimi yaşamak isterseniz, uygulamayı hemen aşağıdaki bağlantı üzerinden akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2019/05/22/the-privacy-focused-tor-browser-is-now-officially-on-android/
87
12
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
87
12
8
7
6