Mehmet Aydın’ın İfadesi Ortaya Çıktı: Tosuncuk, Neden Teslim Olduğunu Açıkladı

253
25
20
10
9
Mehmet Aydın'ın emniyet güçlerine verdiği ilk ifadenin detayları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Aydın, mağdurların tüm borçlarını ödeyebileceğini düşünüyor. Ayrıca Aydın'a göre Çiftlik Bank, hiçbir zaman dolandırıcılık amacı ile kurulmamış.

Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık olaylarından bir tanesine imza atan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın emniyetteki sorgusu devam ederken, ilk ifadelerine ulaşıldı. Elde edilen bilgilere göre Mehmet Aydın, yaşanan mağduriyetleri karşılayabileceğine inandığı için teslim olmayı tercih etmiş.

Mehmet Aydın'ın ifadesinde yer alan bilgilere göre Çiftlik Bank, hiçbir zaman dolandırıcılık amacı ile kurulmamış. Ayrıca insanlara yüksek ya da kesin kazanç vaadinde de bulunulmamış. Çiftlik Bank'ın kuruluş amacının yalnızca bir oyundan ibaret olduğunu ifade eden Aydın, vatandaşların ilgisini görünce de şirket kurmuş ve işleri büyütmeye başlamış. Elbette bunlara inanacak olursanız...

200 milyon TL civarında param var. Bu para ile 64 milyon TL'lik zarar karşılansın

Mehmet Aydın

Mehmet Aydın'a göre Çiftlik Bank'ın bu hale gelmesinin esas nedeni, şirkette çalışan bazı şahıslar. Bu kişilerin haksız kazanç sağlamak için hem kendisine hem de Çiftlik Bank'a zarar verdiğini söyleyen Tosuncuk, olayların esas nedeninin de buradan kaynaklandığını belirtiyor. Sözlerinin arkasında durduğunu vurgulayan Aydın, oluşan zararı ödemeye de razıymış.

Çiftlik Bank firarisine göre oluşumun yalnızca Türkiye'deki mal varlığının büyüklüğü 200 milyon TL civarındaymış. Basından edindiği bilgilere göre ise yaşanan mağduriyet, 64 milyon TL civarında. Şirketin mal varlıklarının oluşan zararların tazmini için kullanılabileceğini ifade eden Mehmet Aydın, bu sayede tüm mağdurların paralarının ödenmiş olacağını savunuyor. Bakalım Çiftlik Bank davasının sonu nereye ulaşacak.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/gundem/ciftlik-bank-davasi-sanigi-mehmet-aydinin-emniyetteki-ilk-ifadesine-ulasildi/2296649
253
25
20
10
9
Emoji İle Tepki Ver
253
25
20
10
9