Türk Öğrencilere, MIT'nin 'Ay'da Yaşam' Yarışmasından Mansiyon Ödülü

30
4
1
0
0
Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Deniz Naz Turba ve Özde Elvin Aktay, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) düzenlediği Ay'da Yaşam yarışmasında mansiyon ödülü kazandılar. Yaptıkları çalışmalarla ödül almayı başaran öğrenciler, ülkemizi gururlandırdılar.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), geçtiğimiz dönemlerde "Ay'da Yaşam" olarak isimlendirdiği bir yarışma düzenlemişti. Uzay temalı bu yarışmaya, dünyanın her yerinden katılım mümkündü. Bu yarışmaya dahil olan üniversite öğrencileri, ülkemize etkileyici bir başarı kazandırdılar. Türk üniversite öğrencileri, düzenlenen yarışmada mansiyon ödülü kazandılar.

Düzenlenen yarışma, insanlığın Ay'a dönüşünün canlandırılmasıyla ilgiliydi. Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Deniz Naz Turba ve Özde Elvin Aktay, bu yarışmaya katılarak mansiyon ödülü kazandılar. Öğrencilerin yaptıkları araştırma, tasarım ve sunum çalışmaları, bu ödülün kazanılmasının önünü açmış oldu.

Ayda Yaşam

Konuyla ilgili açıklamalar, Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Berna Aras Çakar tarafından yapıldı. Çakar, öğrencilerin yüz yüze eğitimle astronominin temelini öğrendiklerini ve eTwinning projesinde görev aldıklarını açıkladı. Öğrencilerin uzay keşifleri ve uzay teknolojileri ile ilgili araştırmalarda bulunduklarını ifade eden Çakar, uzayla ilgili hala yanıtlamayan soruların olduğunu ve bu tür yarşmaların da bu yüzden düzenlendiğini açıkladı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümü tarafından organize edilen etkinliğe İngiltere, ABD, Meksika, Japonya ve Türkiye'den katılım sağlandı. Yarışma kapsamında ülkemizi temsil eden öğrenciler de üzerlerine düşen görebi başarıyla yerine getirerek uluslararası yarışmanın mansiyon ödülünü almaya hak kazanmış oldular.

Kaynak : https://www.yenisafak.com/teknoloji/canakkaleli-gencler-mitden-odul-aldi-3550598
30
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
4
1
0
0