Türkiye'ye 'Asker Selamı' Nedeniyle Soruşturma Başlatan UEFA'ya FIFA 2020'li Gönderme

295
38
33
10
10
Başakşehir Kulübü'nün Esports hesabı, FIFA 20’de futbolcuların asker selamı ile gol kutlaması yaptığını gösteren bir videoyu paylaşarak, Mili Takım oyuncularının Arnavutluk ile Fransa maçlarında 'asker selamı' vermeleri sebebiyle soruşturma başlatan UEFA’ya tepki gösterdi.

UEFA ya da uzun ismiyle Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, Suriye’ye yönelik olarak başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda görevli mehmetçiklere destek olmak amacıyla Arnavutluk ve Fransa karşılaşmalarında asker selamıyla yapılan gol sevinçlerine soruşturma başlatmıştı. 

Halbuki sadece bir sene önce Fransız yıldız Antoine Griezmann, Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın kupa töreninde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a asker selamı vermişti. Buna ve benzeri gol sevinçlerine gözlerini kapatan UEFA’nın A Milli Takım'ın gol sonrası verdiği asker selamına soruşturma açması, kamuoyunda büyük bir tepkiye neden oldu.

asker selamı

Yakın bir zaman önce piyasaya çıkan FIFA 2020’de futbolcuların asker selamı ile gol kutlaması yaptığı anların görüntülerini paylaşan Başakşehir Kulübü'nün Twitter’daki Esports hesabı, “Dünyanın en çok satan video oyunundaki gol sevincini cezalandırmak mı? Ama niye?" ifadeleriyle UEFA’ya bir göndermede bulundu.

İstanbul Başakşehir Esports hesabının Twitter'dan paylaştığı video:

Dünyanın en çok satan futbol oyunu serisi olan FIFA, her yıl birbirinden farklı gol sevinçlerine sahne oluyor. Ünlü oyunun arkasındaki şirket EA Games, futbolcuların gerçek hayatta yaptığı gol sevinçlerini lisaslayarak seriye dahil ediyor. Bunlardan biri de asker selamı. 

Nitekim söz konusu gol sevinci daha önce pek çok oyuncu tarafından yapılmıştı. Fakat ne hikmetse UEFA, bu sevinci Arnavutluk ve Fransa maçlarında ‘futbol dışı bir hareket’ olarak değerlendirdi. FIFA’da lisanslanan bir gol sevincinin UEFA tarafından soruşturma yemesi, “Acaba asker selamıyla yapılan gol sevinci FIFA 2020’den çıkarılacak mı?” sorusunu da beraberinde getirdi. Bakalım EA Games’in bu karara vereceği tepki nasıl olacak?

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/spor/201910161040406354-uefa-sorusturma-baslatmisti-asker-selami-fifanin-lisansladigi-video-oyununda/
295
38
33
10
10
Emoji İle Tepki Ver
295
38
33
10
10