SON DAKİKA: Türkiye Genelinde Pek Çok İlde Eş Zamanlı Elektrik Kesintisi Yaşanıyor

70
65
4
2
1
İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde pek çok ilde elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesintilerin bazıları planlı olsa da çoğu plansız, şu an için nedeni bilinmeyen kesintiler.

Türkiye'nin pek çok ilinde eş zamanlı olarak elektrik kesintisi yaşanıyor. Bölge bölge kendini gösteren kesintilerin İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep, Kayseri ve Hatay başta olmak üzere pek çok ilde görüldüğü ifade edildi. Söz konusu kesintiler, Twitter gündemine de kafadan giriş yapmış durumda.

Edinilen bilgilere göre kesintinin kaynağı, ulusal elektrik iletim ağı. Ancak bazı elektrik dağıtım şirketleri, buraya yaşanan sorunların haricinde zaten planlı kesintilerin de yapıldığını açıkladılar. Ancak ulusal elektrik iletim ağında yaşanan sorunlar, planlı kesintilerin süresini de etkileyebilecek gibi görünüyor. Öte yandan elektrik dağıtım şirketlerinin telefonlarının kilitlendiği, internet sitelerinin ise çok yavaş çalıştığı bildiriliyor.

Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin açıklamaları şöyle

Gediz Elektrik

BEDAŞ

KCETAŞ

Az önce, elektrik dağıtım şirketlerinin planlı kesintilerinden bahsetmiştik. Siz de yaşadığınız bölgede planlı bir kesintinin olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, İstanbul için burada, İzmir için burada, Ankara için burada, Kayseri için burada, Manisa için burada, Konya için burada, Gaziantep için de burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

TEİAŞ kaynaklı kesintinin sebebi tam olarak bilinmiyor olsa da sektörden kaynaklar, bu kesintilerin orman yangınları için alınmış bir tedbir ya da bir süredir yaşanan kuraklık nedeniyle elektrik üretiminin yapılamamasından kaynaklı olabileceğini ifade ediyorlar. Yani TEİAŞ, yangınların söndürülmesi sürecinde büyük tehlike arz eden yüksek gerilim direklerini devre dışı bırakmak için böyle bir kesintiye yönelmiş olabilir. Üstelik bu durumun en azından birkaç gün devam edebileceği ifade ediliyor.

Sosyal medya kullanıcılarının yurt genelindeki elektrik kesintileri ile yaptıkları paylaşımlar

Twitter

Twitter

Twitter

70
65
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
70
65
4
2
1