Türkiye’yi Hedef Alan Siber Saldırı Yüzde 90 Oranında Engellendi

50
42
29
6
2
Türkiye, pazar gününden beri büyük bir siber saldırıya maruz kalıyor. Siber saldırıdan bankacılık sistemi ve iletişim operatörleri etkilendi. Pazar gününden beri devam eden siber saldırının yüzde 90 oranında bertaraf edildiği açıklandı.

Pazar günü, Türkiye tarihinin gördüğü en büyük siber saldırılardan biri meydana geldi. Siber saldırı nedeniyle bankacılık ve iletişim operatörleri etkilendi. Uzmanlar, gerçekleşen saldırının DDOS saldırısı olduğunu açıkladılar. DDOS saldırısında, aynı noktaya, aynı anda toplu trafik yönlendiriliyor. 

Pazar günü 14:30’da zirveyi bulan saldırının, perşembe günü başladığı düşünülüyor. Perşembe günü başlayan DDOS saldırısı, bankaların ve operatörlerin sistemlerini hedef aldı. Pazar günü en yüksek gücüne ulaşan saldırı sistemlerin devre dışı kalmasına neden oldu. 

siber saldırı

Uzmanlar, pazar günü zirveyi bulan saldırının saniyede 100GB ile 2TB arasında olduğunu açıkladı. Siber güvenlik uzmanları, bu yoğunluktaki bir saldırıya karşı teknik önlem almanın zor olduğunu belirtiyor. 

Hürriyet’in aktardığına göre USOM’un (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) siber saldırıya karşı çalıştığını belirtiyor. Hükümete yakın kaynakların Hürriyet’e yaptığı açıklamaya göre siber saldırı yüzde 90 oranında engellendi. Kaynaklar, bir süre sonra saldırının tamamen bertaraf edileceğini düşünüyor. 

Siber saldırının hedefinde olan Türk Telekom ve Garanti Bankası dün birer açıklama yaparak, siber saldırıya karşı ekiplerinin çalıştığını açıklamıştı. DDOS saldırısı, küçük bir oranda devam etmesine rağmen yurtiçi ve yurtdışı internet trafiği normale döndü. 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/siber-saldiri-puskurtuldu-son-yillarin-en-buyuk-trafik-hucumu-yuzde-90-oraninda-bertaraf-edildi-41361568
50
42
29
6
2
Emoji İle Tepki Ver
50
42
29
6
2