Türkiye’ye Yapılan Siber Saldırıyla İlgili Türk Telekom ve Garanti Bankası’ndan Açıklama

42
36
24
10
7
Dün tüm gün boyunca Türk Telekom ve Garanti Bankası başta olmak üzere bir dizi büyük şirket siber saldırıya maruz kaldı. Gerçekleşen siber saldırı nedeniyle internette yavaşlama meydana geldi. Saldırının devam ettiği bazı anlarda ise erişim tamamen koptu.

Dün ,bir dizi büyük şirketi hedef alan bir siber saldırı nedeniyle internet erişiminde sorunlar yaşandı. DDOS adı verilen yöntemle gerçekleştirildiği düşünülen saldırı sonrasında Garanti Bankası ve Türk Telekom açıklama yaptı. 

Siber saldırı devam ederken, Garanti Bankası, resmi twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Banka, “Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz” açıklamasını yaptı. Garanti Bankası, bugün yaptığı açıklama ile de yurt içi sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü, yurt dışı hizmetlerde ise hala sorunlar olduğunu açıkladı.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ise saldırı sonrasında Türk Telekom adına bir açıklama gerçekleştirdi. Yusuf Kıraç yaptığı açıklamada, siber saldırıya uğradıklarını kabul etti. Kıraç, siber saldırının, siber güvenlik uzmanlarının müdahalesi ile durdurulduğunu, internet trafiğinin de şu anda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan devam ettiğini açıkladı. 

Siber güvenlik şirketi ESET’in Teknik Müdürü Erkan Tuğralda Hürriyet’e yaptığı açıklamada, saldırının bir DDOS saldırı olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. Tuğral, saldırının Garanti IP bloklarına yönelik bir yansıtma saldırı görünümünde olduğunu belirtti. ESET’in teknik müdürü, DDOS saldırısı ile internet trafiğinin aşırı yükseltildiğini, bu şekilde de hizmetlerin aksatıldığı ve durdurulduğunu, Garanti Bankası’nı hedef alan saldırının 100 Gigabit boyutunda olduğunu söyledi. Garanti Bankası’nı hedef alan saldırı nedeniyle, bankaya internet altyapısı sağlayan Türk Telekom ve Vodafone’un da sistemleri saldırıdan etkilendi. 

garanti siber saldırı

Siber saldırı, şirketlerin siber güvenlik uzmanlarının müdahaleleri sonucunda sona ermiş görünüyor. Erkan Tuğral, saldırının büyüklüğü nedeniyle bazı sitelere erişimde sorun yaşanabileceğini açıkladı. DDoS saldırısı ile web sitelerinin nasıl kapatıldığına dair Webtekno ekibi olarak hazırladığımız videoyu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/turkiyeye-siber-saldiri-soku-turk-telekomdan-flas-aciklama-geldi-41360791
42
36
24
10
7
Emoji İle Tepki Ver
42
36
24
10
7