Türkiye Uzay Ajansı’nın Yönetici Kadrosunda Kimlerin Olduğu Açıklandı

70
24
11
3
1
Dünya üzerinde farklı ülkelerin uzay araştırmalarına yatırımlarının ardından Türkiye de bu alandaki gelişmelerini tamamladı. 13 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararname sonucunda kurulan Türkiye Uzay Ajansı, yönetim kurulunda yer alan kişileri belirledi. Belirlenen kurulun başına Havacılık ve Uzay Teknolojileri'nin eski genel müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın sonucunda Türkiye Uzay Ajansı'nın yönetici kadrosundan kimlerin olduğu belirlendi. 7 üyeden oluşan yönetim kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Havacılık ve Uzay Teknolojileri'nin eski genel müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Yönetim kuruluna, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay Mühendisliği Bölümünün kurucularından Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, NASA'nın Mars projesinde görev alan Dr. Ahmed Akgiray, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Murat İkinci ile TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen dâhil oldu.

türkiye uzay ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde oldu:

"Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanan Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla belli oldu. 'Milli teknoloji, güçlü sanayi' vizyonumuzu uzay ve havacılık alanında hayata geçirecek yıldız kadromuzla Türkiye'yi uzay ligine taşıyacağız. Yaklaşık 20 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan Türkiye Uzay Ajansı'nın ilk yöneticileri olan arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle hareket edeceğinden şüphe duymuyoruz."

türkiye uzay ajansı

Ajansın kuruluş mevzuatına göre görev süreleri üç yıl olarak belirlenen yönetim kurulu üyeleri, görev sürelerinin bitmesi durumunda yeniden seçilebilecek. Her ay en az bir kere olmak üzere yönetim kurulunun çalışma usulü ve esasları yönetim kurulunun toplantısıyla, ajans tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

Ajansın kuruluş, görev ve yetkilerine dair usul ve esasları düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün görevi sonlandırılmıştı. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye Uzay Ajansı'nın Başkanı olarak görevlendirildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/turkiye-uzay-ajansinin-yildiz-kadrosu-belli-oldu-41295656
70
24
11
3
1
Emoji İle Tepki Ver
70
24
11
3
1