Facebook’taki Çiftlerin Birlikte Hesap Açması Gibi ‘Ortak Tweet’ Atma Dönemi Başlıyor (Bi’ Yastıkta Tweet Atar Mıyız?)

8
3
0
0
0
Twitter, geçtiğimiz aylarda test etmeye başladığı 'ortak tweet' özelliğini ülkemize getirdi. Şu an yalnızca belli kullanıcıların kullanabildiği yeni özellik, arkadaşlarınızla birlikte tweet atmanıza olanak tanıyor.

Yakın zamanda Elon Musk’ın yönetimine geçen Twitter, geçtiğimiz aylarda yepyeni bir özelliğin platforma geleceğini duyurmuş, Kanada ve ABD gibi ülkelerde belli kullanıcılarda test etmeye başlamıştı. ‘CoTweets’, yani ‘Ortak Tweetler’ olarak adlandırılan bu özellik, kullanıcıların birlikte tek bir tweet atmasına olanak tanıyordu. 

Şimdi ise yeni özelliğin Türkiye’de de kullanılmaya başladığı görüldü. Ülkemizdeki bazı kullanıcılar, popüler sosyal medya platformundan ortaklaşa tweet atmaya başladı. Gelin, çiftlerin Facebook ortak hesabı açması gibi birlikte tweet atmasını sağlayacak Twitter’ın bu özelliğinin nasıl göründüğüne, neden çıkarıldığına ve nasıl kullanıldığına birlikte göz atalım.

Belli kullanıcılara sunulan ortak tweetler böyle gözüküyor

Onur Özcan isimli içerik üreticisinden gelen ekran görüntülerinden de görebildiğiniz üzere ‘ortak tweet’ özellliği ülkemizde de test etmeye başladı. Ancak yeni özelliğin henüz herkese gelmediğini; yani belli kullanıcılar için çıkış yaptığını eklemekte fayda var. Test edilen ortak tweetlerin herkes için ne zaman kullanılacağı ile ilgili henüz bir bilgi yok; ancak yakın zamanda gelebileceğini söyleyebiliriz.

Görüntüleri incelediğimizde özellikle birlikte paylaşılan tweetin üst kısmında her iki kullanıcının da isminin yer aldığı görülebiliyor. Twitter, ortak tweetler ile birlikte platformda etkileşimi artırmayı amaçladığını söylüyor.

Bir şirket sözcüsü tarafından geçtiğimiz aylarda konuya ilişkin yapılan bir açıklamada da, “İnsanların Twitter’da işbirliği yapması için yeni yollar keşfetmeye keşfetmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullanarak özelliğin, markaların ve kişilerin yeni kitlelere ulaşmasını ve büyümesini destekleyebileceğini aktarmıştı.

Nasıl kullanılıyor?

Twitter’a göre yeni özellik, tweet oluşturma kısmında görünen ‘ortak tweet’ simgesine tıklayarak kullanılabilecek. Kullanıcılar, bu şekilde ortaklaşa tweet atmak istedikleri kişilere davet gönderebilecek. Davet kabul edilirse de her iki hesabın da isminin geçtiği ortak tweetler paylaşılacak. Platform, mesajlar üzerinden kullanıcıların davet edilebileceğini ve özelliğin kullanılabileceğini söylüyor.

 

8
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
0
0
0