Valve, Steam Deck'in Her Oyunu Açabileceği Konusunda İddialı

80
12
4
3
2
Dünyanın en büyük oyun dağıtım platformu olan Steam'in sahibi Valve, yeni Steam Deck'in AAA oyunlar dahil her oyunu oynatabileceğini öne sürdü.

Dünyaca ünlü oyun dağıtım platformu olan Steam zaman zaman kendi oyun donanımlarını da karşımıza çıkarıyor. Steam'in en son karşımıza çıkan ürünü ise elimizde taşıyabileceğimiz bir bilgisayar olan Steam Deck olmuştu.

Steam Deck'in ilk defa karşımıza çıkmasının ardından pek çok kişinin gözünde bu cihaz, daha basit ve daha kısıtlanmış oyunları oynayabileceğimiz bir el konsolu izlenimi yaratmıştı. IGN'e konsol hakkında açıklamalar yapan Valve, cihazın AAA oyunları da çalıştırabileceğini söyledi.

Mobil bilgisayar oyunculuğu mu geliyor?

steam deck

Steam Deck geçen hafta duyurulduktan sonra ilgi toplamayı başardı. Sosyal medya yorumlarında ise pek çok oyunseverin bu cihazlarda daha düşük donanım gücü beklediği ortaya çıkmıştı. Pek çok kişiye göre Steam Deck, düşük gereksinimli Indie oyunlara yönelik bir ürün olacaktı.

Steam Deck'in güncellenen özelliklerinde eski iki kanallı belleğin yerini dört kanallı bellek almış olsa da oyunseverlerin konsolun becerilerinden şüphe etmesi hiç şaşırtıcı değil. Valve ise konsolun performansından şüphe duymuyor. 

Valve geliştiricilerinden Pierre-Loup Griffais, IGN'e yaptığı açıklamda Steam Deck'in yüksek standartlara ulaşmayı amaçladığını, verdikleri emeğe değen bir cihaz geliştirdiklerini söyledi. Konsolun prototiplerinin çıkmasıyla birlikte ana mimari sorunlarının da düzeltildiğini ifade etti.

Son oyunlarda da sorun yaşamıyor

steam deck

Griffais, yaptığı açıklamalarda "Geçtiğimiz birkaç yıldır katalogdaki çeşitli oyunlara bakıyorduk ancak bizim için gerçek test geçtiğimiz yıl çıkan oyunlardı. Daha önceki prototiplerde ve denediğimiz mimarilerde çok da iyi çalışmıyorlardı" ifadelerini kullandı. 

Sonrasında cihazın çok geliştiğini söyleyen Valve yetkilisi, bir noktadan sonra konsolun her oyunu sorunsuz şekilde oynattığını ifade etti. Steam Deck Ryzen 3000 serisi benzeri bir AMD APU'ya, Radeon RX6000 serisi grafik işlemciye ve LPDDR5 RAM'e sahip olacak. Steam Deck kullanmayı düşünüyor musunuz?

Kaynak : https://www.techradar.com/news/valve-claims-the-steam-deck-can-handle-any-game-you-throw-at-it-including-aaas
80
12
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
80
12
4
3
2