Volkswagen, Türkiye'de Satılacak İlk Elektrikli Aracı ID.4'ün Seri Üretimine Başladı

28
9
2
2
0
Volkswagen, Türkiye'de de satışa sunulacak elektrikli otomobili ID.4'ün seri üretimine Zwickau fabrikasında başladığını açıkladı. Alman üreticinin MEB platformu üzerine inşa edilecek crossover modelinin Almanya'da 45 bin euro başlangıç fiyatına sahip olması bekleniyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen, elektrikli crossover modeli ID.4'ün seri üretimine başlandığını açıkladı. İlk etapta Almanya'da üretilip dünyaya ihraç edilecek ID.4, Wolfsburg merkezli firmanın elektrikli ürün gamının ikinci modeli olacak. Üretimleri Zwickau fabrikasında gerçekleştirilen elektrikli aracın dünya prömiyerinin eylül ayı sonunda yapılması planlanıyor.

E-mobilitede dünya lideri olmayı hedefleyen Volkswagen, 2024 yılına kadar bu alana 33 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımın 11 milyar euroluk kısmını Volkswagen markasına ayıran şirket, ayrıca 2025 yılına kadar 1,5 milyon elektrikli araç üreterek sektörde söz sahibi olmak istiyor.

Volkswagen, 2021'de MEB teknolojisine sahip yaklaşık 300 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor:

Volkswagen ID.4

ID.3'ün ardından modüler elektrik platformu (MEB) üzerine inşa edilecek olan ikinci model, Volkswagen'in MEB platformunun teknolojik ve finansal gücünü simgeliyor. Üretimlerin yapıldığı Zwickau ise Alman üreticinin e-mobilite girişiminde büyük rol oynuyor zira şirket, bu yıl tamamlanacak dönüşüm çalışmalarının ardından 2021'de MEB teknolojisine sahip yaklaşık 300 bin elektrikli aracı Zwickau tesislerinde üretmeyi hedefliyor.

Ülkemizde de satışa sunulacak olan elektrikli SUV ID.4'ün ilk etapta arkadan itişli olarak pazara sunulması, ilerleyen dönemlerde elektrikli dört çeker versiyonun da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Oldukça geniş bir iç alana sahip sıfır emisyonlu SUV'un dijital kokpitinde tüm fonksiyonlar, dokunmatik yüzeyler ve sezgisel ses kontrol teknolojisiyle sağlanıyor.

Volkswagen ID.4

Ülkemizde de satışa sunulacak olan VW SUV ID.4 modeli ABD'de 35 bin dolar, Almanya'da ise 45 bin euro civarında bir başlangıç fiyatına sahip olacak. Bu noktada ülkemizde nasıl bir fiyat stratejisi izleneceği henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://otoajanda.com/turkiyede-satilacak-ilk-elektrikli-volkswagen-otoajanda-com/
28
9
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
28
9
2
2
0