Volkswagen, Sadece Bir Ülkede Satışa Sunulacak Aşık Olunası SUV’u ’Tavendor’u Tanıttı

9
9
4
0
0
Volkswagen, yalnızca Çin’e özel olarak sunduğu araçlara yeni bir model daha ekledi. Çin dışında hiçbir ülkede göremeyeceğimiz SUV’un adı “Tavendor”. Araç, devasa boyutları ve güçlü motoruyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Volkswagen, Çin otomobil pazarında, VW-FAW ve VW-SAIC olmak üzere iki ayrı şirketi işletiyor. Çin’e giderseniz başka ülkelerde göremeyeceğiniz birçok Volkswagen modelini görebilirsiniz. Geçtiğimiz haftalarda Çin’e özel olarak üretilen Volkswagen Lamando L’den bahsetmiştik. Dış tasarımı Volkswagen’in hiçbir modeline benzemeyen araç, gücünü 150 beygir, 1,4 litrelik TSI motordan alıyordu.

VW-FAW, Çin’e özel olarak üretilen ve Çince "Lan Xun" adı verilen yeni beş koltuklu SUV’u Tavendor’u tanıttı. MQB platformu üzerine inşa edilen aracın 2022 yılının sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Normal ve R-Line olarak iki farklı versiyonuyla yalnızca Çin’de kullanılabilecek aracı gelin yakından bakalım.

İşte karşınızda Volkswagen Tavendor

VW Tavendor

Volkswagen Tavendor, Volkswagen’in ürettiği en büyük araçlardan biri olan Talagon’un bir alt versiyonu olarak kabul ediliyor. Toplamda 4,93 metre uzunluğa ve 2,01 metre genişliğe sahip Tavendor, 2,98 metrelik bir dingil mesafesine sahip.

VW Tavendor R-Line

Tavendor, dev boyutlarına rağmen yüksek performans sunan, dört silindirli 2,0 litrelik motora sahip. İki ayrı güç seçeneğine sahip olan aracın ilk versiyonu 198 beygir güce sahipken, diğer seçenek olan R-Line ise 222 beygirlik bir güç sunuyor. Dev araç, standart olarak yedi vites çift kavramalı bir otomatik şanzımana ve isteğe bağlı olarak 4Motion dört çeker sisteme sahip.

Tavendor

Tavendor’un en dikkat çeken noktalarından biri, neredeyse bütün dış hatlarında aydınlatmanın mevcut olması. Hem arkadaki hem de öndeki VW logosu aydınlanabiliyor. Volkswagen’in “Ateş” tasarım temasını yansıtan aracın arkasında boydan boya uzanan X tipi stop lambaları da oldukça dikkat çekiyor.

Tavendor

Tavendor'un geçiş tipi hava giriş ızgaraları, her iki taraftaki far gruplarıyla birleşiyor. Aydınlatma özelliklerinin yanı sıra ön ve arka kısımlarındaki çıkıntılar aracın daha sert ve sağlam görünmesini sağlıyor.

Tavendor

Oldukça sade ve şık bir tasarıma sahip iç mekanda bizleri 10 inçlik bir gösterge paneliyle birlikte 12 inçlik bir multimedya ve merkezi kontrol ekranı karşılıyor. Ayrıca otomobil, üç kollu çok işlevli direksiyon simidi, yuvarlak, butonlu bir elektronik vites değiştirme koluna sahip. Fiyatı açıklanmamasına rağmen aracın yaklaşık 42.000 dolara (764.509 TL) satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/the-volkswagen-tavendor-looks-like-a-sleeker-atlas
9
9
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
9
4
0
0