WhatsApp, Bugünden İtibaren Milyonlarca Telefondan Desteğini Kesecek

137
56
25
14
14
WhatsApp, 31 Aralık 2019 itibarıyla destek vermeyi keseceği telefonları açıkladı. Yapılan açıklamalarda WhatsApp'ın Windows Mobile, iOS 7 ve Android 2.3.7 ve daha altındaki işletim sistemlerini desteklemeyeceği ifade edildi.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcıların sahip olduğu bir uygulama. Akıllı telefon sektöründe devrim niteliğinde olan bu uygulama, SMS olarak isimlendirilen kısa mesaj hizmetinin de sonunu getirdi. Ancak yakın gelecekte bazı kullanıcılar, WhatsApp'a alternatif aramak ya da SMS'e geri dönmek zorunda kalacaklar. Çünkü WhatsApp, önümüzdeki günlerden itibaren bazı platformlara desteğini kesecek.

Konuya ilişkin açıklamalar, Facebook'un sahip olduğu WhatsApp'ın "Destek" sayfasından geldi. Yetkililer, 31 Aralık 2019 itibarıyla destek vermeyi kesecekleri telefonları açıkladılar. WhatsApp yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, bu ay milyonlarca akıllı telefonun WhatsApp desteğinden mahrum kalacağını gösteriyor. 

WhatsApp

WhatsApp yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre takvimler 31 Aralık 2019'u gösterdiğinde Windows Mobile işletim sistemine dahil olan akıllı telefonlar, WhatsApp desteğini alamayacaklar. Ayrıca iOS 7'den düşük sürümlerdeki iPhone modelleri ve Android sürümü 2.3.7 ve altındaki telefonlar da WhatsApp desteğinden mahrum kalacaklar. Ancak bu sistemler için WhatsApp desteğinin kesilmesi, 1 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşecek. 

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. Bu nokta, WhatsApp desteğinin kesilecek olmasının tüketicilerin, bu uygulamayı kullanamayacakları anlamına gelmemesi. Şöyle ki; eğer bu işletim sistemlerine sahip olan bir cihaza sahipseniz, belirlenen tarihlerden sonra WhatsApp kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak oturumunuzu yeniden açmak isterseniz, bu mümkün olmayacak. Ayrıca herhangi bir güncelleme de almayacaksınız.

WhatsApp

WhatsApp yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda alınan bu karardaki esas amacın, daha popüler olan işletim sistemlerindeki daha çok tüketiciye ulaşmak olduğu ifade edildi. Yani WhatsApp yetkilileri, belirlenen işletim sistemleriyle ilgili zaman kaybetmek yerine daha güncel versiyonlarla ilgili çalışmak istiyorlar. Yapılan açıklamalarda, eski işletim sistemlerinin WhatsApp'a gelecek yeni özellikler için yetersiz kaldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda WhatsApp'ın, önümüzdeki dönemlerde pek çok cihazda sorun yaşatabileceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden eğer WhatsApp desteği kesilecek cihazlardan bir tanesine sahipseniz, kendinize yeni bir telefon bakmayı düşünebilir ya da farklı alternatif arayışlarına girmeye başlayabilirsiniz.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/12/09/whatsapp-ending-support-millions-phones-month-check-isnt-list-11414171/
137
56
25
14
14
Emoji İle Tepki Ver
137
56
25
14
14