WhatsApp'a Yeni Metin Formatları Geldi: Maddeli Listeler, Alıntı Blokları ve Dahası

10
5
1
0
0
WhatsApp, bir süredir test ettiği dört yeni metin formatını bugün kullanıma sundu. Artık mesajlarınızda maddeli veya numaralı listeler oluşturabilecek ve alıntı blokları ekleyebileceksiniz.

WhatsApp, mesajlaşma deneyimini daha iyi bir seviyeye çıkarmak için sürekli yeni özelliklerle karşımıza çıkıyordu. Bunlardan biri de farklı metin formatlarıydı. Yaz aylarından beri test edilen özellik, bugün itibarıyla tüm kullanıcılara sunuldu.

Yeni metin formatları; Android, iOS, Mac ve Web gibi tüm WhatsApp sürümlerinde resmen çıktı. Hâlihazırda kalın, italik, tek aralıklı font, üstü çizili metin formatlarını uygulamada yer alıyordu. Şimdi ise bunlara dört tane daha eklendi.

Maddeli listeler ve alıntı blokları oluşturabileceksiniz

Yeni formatlar; maddeli listeler, numaralı listeler, alıntı blokları ve satır içi kodlar olmak üzere dört adet formattan oluşuyor. Hepsi uygulamadaki mesajlaşma deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Bunlar sayesinde mesajların çok daha kolay okunabileceğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda kod yazanların da işine yarayacaklar.

Yeni formatlar nasıl kullanılır?

  • Maddeli listeler: -“ sembolüne basıp boşluk bıraktıktan sonra metni yazın. Örnek: - Liste
  • Numaralı listeler: Numarayı yazıp sonuna nokta koyun ve ardından boşluk bırakıp metni yazın. Örnek: 1. Liste
  • Alıntı blokları: “>” sembolünü yazıp boşluk bırakın ve metni ekleyin. Örnek: > Webtekno
  • Satır içi kodlar: İki adet “`” sembolü arasına istediğiniz metni yazın. Örnek:  `Webtekno`

Yeni formatların her birinin farklı konularda işimize yarayacağını söyleyebiliriz. Örneğin maddeli listeler, alışveriş listesi gibi şeyler oluştururken kullanışlı olabilir. Belli sırayla bir şeyler yazmak istediğimizde ise numaralı listeleri kullanabilirsiniz. Uzun mesajda öne çıkan bir kısmı göstermek veya bir alıntı yapmak istediğinizde alıntı blokları yararlı olacaktır. Satır içi kodlar ise hem kod yazanlar hem de metindeki belirli bir noktayı vurgulamak isteyenler için iyi bir özellik.

Metin formatları WhatsApp’ta böyle gözüküyor

10
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
0
0