Tanımadığınız Numaraların Sizi Aramasını Engelleyebileceksiniz: İşte WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler

227
116
98
27
23
WhatsaApp, kullanıcılara ulaşmaya başlayan yepyeni özelliklerini duyurdu. Şirket bu kez, özellikle de gizlilik odaklı özellikler üzerinde çalışmış gibi görünüyor. İşte WhatsApp'ın yepyeni özellikleri...

WhatsApp, resmi internet sitesinden yaptığı bir duyuru ile kullanıma sunulan yeni özellikleri duyurdu. WhatsApp'ın yaptığı açıklamalara baktığımızda, geliştirici ekibin bu kez daha çok gizliliğe odaklandığını görüyoruz. 

Peki WhatsApp'taki en yeni özellikler neler? Bu içeriğimizde, yeni gizlilik özelliklerine ek olarak sohbet üzerinden desteğe ve uygulamaya yakın geçmişte gelen en yeni özelliklere yakından bakacağız. 

Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma

Whatsapp bilinmeyen kullanıcıları sessize alma

WhatsApp'ın kullanıcılara ulaşmaya başlayan "Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Al" isimli özelliği, herhangi bir numaradan WhatsApp araması aldığınızda, bu aramanın sessizde kalmasını sağlayacak. Kullanıcı, rehberinde olmayan bir kullanıcıdan arama isteği aldığı zaman, bildirim olarak görmeyebilecek. Ancak elbette uygulamayı açıp arama bölümüne girdiğinizde, söz konusu aramaları görebileceksiniz.

WhatsApp'ın Bilinmeye Kullanıcıları Sessize Al özelliği, ayarlar bölümündeki Gizlilik menüsü altında yer alacak. Buraya girdikten sonra aramalar başlığı altında bilinmeyen kullanıcıların sessize alınmasını sağlayan bir seçenek görülecek. Bu seçeneği aktif eden kullanıcı, rehberinde kayıtlı olmayan kullanıcılardan gelen aramalar için bildirim almayacak.

WhatsApp Gizlilik Kontrolü

WhatsApp gizlilik kontrolü

WhatsApp'ın Gizlilik Kontrolü olarak isimlendirdiği yeni özellik ise gizlilik ayarlarının daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Yine Gizlilik seçeneği altında bulunacak Gizlilik Kontrolü seçeneğine dokunduğunuzda, kişisel bilgileriniz, hesabınızın güvenliği, sohbet gizlilikleri ve kimlerle iletişime geçmek istediğinizle ilgili seçenekler göreceksiniz. Bunlardan birine giriş yaptığınızda da WhatsApp, mevcut yapılandırmanın nasıl olduğunu ve neler yapılabileceğini gösterecek.

WhatsApp'ın Gizlilik Kontrolü özelliğinden faydalanmak için ilgili bölüme girdikten sonra "Kontrolü başlat" seçeneğine dokunmanız yeterli. WhatsApp, bu özelliğin de tıpkı Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Al özelliği gibi dağıtım aşamasında.

WhatsApp Canlı Destek özelliği nasıl kullanılır?

whatsapp

WhatsApp’ta herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda uygulamanın sol alt köşesinde yer alan Ayarlar simgesine tıklayın. Açılan pencerede Yardım > Bize Ulaşın seçeneklerine basın. Karşınıza çıkan pencerede “Size nasıl yardımcı olabiliriz?” bölümünde sorununuzu anlatın. Özellikle teknik sorunlar yaşıyorsanız, cihazınızın bilgisini raporunuza eklemek sorunun çözümü için faydalı olabilir.

Bu adımlardan sonra ‘Gönder’ seçeneğine tıkladığınızda WhatsApp, size özel bir sohbet oluşturacak. Bu sohbet üzerinden sorununuzun giderilmesi için canlı destek alabileceksiniz.

Yakın zamanda WhatsApp'a gelen diğer özellikler:

WhatsApp Kanalları

WhatsApp kanalları yeni özellik

WhatsApp'ın bugün duyurduğu yeni özelliği, aslında bir süredir Telegram'da da mevcut. Tek yönlü bir iletişim aracı olarak karşımıza çıkan WhatsApp Kanalları özelliği, sadece yöneticilerin metin, fotoğraf ve videolar gönderebilecekleri bir deneyim sunacak. Ayrıca WhatsApp'ın anket gibi özellikleri de WhatsApp Kanalları üzerinde kullanılabilecek. Özellik, kullanıcıların sadece ilgi alanları içindeki kanalları takip etme imkanı sağlayacak. Bu yeni özellik, kullanıcılara bazı avantajlar sağlayacak.

WhatsApp Kanalları özelliği kapsamında ister yönetici, isterseniz de takipçi olun, telefon numaranız karşı tarafla paylaşılmayacak. Böylelikle kullanıcı gizliliği korunmuş olacak. Ancak WhatsApp Kanalları üzerinden gönderilen mesajlarda uçtan uca şifreleme bulunmayacak. WhatsApp, bunun ilerleyen dönemlerde gelebileceğini ifade ediyor. Özellik kullanılabilir olduğunda, Durum sayfası altında WhatsApp Kanalları'nı göreceğiz.

WhatsApp Kanalları özelliği aslında duyuru panoları gibi düşünülebilir:

WhatsApp

WhatsApp Kanalları özelliğini somut bir şekilde anlatmak gerekirse; örneğin Webtekno ekibi olarak bir WhatsApp Kanalı açtığımız takdirde günlük gelişmeleri tıpkı haber ve içeriklerimiz gibi bu kanal üzerinden yayınlayabiliriz. Siz de bu gelişmeleri kanalımıza katılarak anlık olarak takip edebilirsiniz. Ancak yaptığımız paylaşımlara yorum yapamazsınız. Bunun için yine internet sitemizi veya mobil uygulamalarımızı kullanmanız gerekecek.

WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre yeni özellik, an itibarıyla birkaç ülkede kullanıma sunuldu. Şirket, her şeyin yolunda gittiğine emin olduktan sonra özelliğin kullanılabilirliğini genişletecek. Haliyle, WhatsApp Kanalları özelliğini birkaç ay içerisinde bizler de kullanıyor olacağız.

WhatsApp Kanalları özelliği için paylaşılan video:

Mesaj düzenleme:

WhatsApp

WhatsApp'a gelen en son yenilik, mesaj düzenleme özelliği olarak karşımıza çıktı. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde WhatsApp'taki herhangi bir mesajı düzenleyebilecekler. Bir mesaj düzenlendiğinde, düzenlemeye ilişkin ufak bir bilgilendirme de yapılacak.

Sohbet kilidi:

WhatsApp, yaptığı son duyuruda sohbet mesajlarınızı kilitleyebileceğiniz yeni bir özellik getirdi. Sohbet kilidi özelliği ile istediğiniz bir mesajı kilitleyebileceksiniz. Mesajlara erişim ise yalnızca Face ID veya Touch ID ile sağlanabilecek. Gizlenen mesajlar, tıpkı arşivlenen mesajlar gibi ayrı bir sekme olarak görüntülenecek.

Eğer koruma birkaç kez yanlış bir şekilde denenirse, sohbet en sonunda yalnızca "tüm eski mesajların silinmesi" ile açılabilir hale gelecek. Böylelikle artık gizli kalmasını istediğiniz tüm mesajlarınız gerçekten gizli kalabilecek. 

227
116
98
27
23
Emoji İle Tepki Ver
227
116
98
27
23