WhatsApp'ın "Passkeys" Özelliği, Tüm iPhone Kullanıcıları İçin Yayımlandı

227
117
99
27
23
WhatsApp, iOS ekosistemi için Passkeys özelliğini yayımladı. Artık oturum açmak isteyen kullanıcılar, doğrulama kodu yerine TouchID veya FaceID kullanabilecekler.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bundan birkaç ay önce önemli bir yenilikle karşımıza çıkmıştı. Bu bağlamda; uygulamanın iOS ve Android sürümleri, "Passkeys" isimli bir özelliğe kavuşacaktı. O dönemler sizlerle paylaştığımız haberlerimizde, özelliğin Android ekosistemi için yayımlandığından bahsetmiştik.

Şimdiyse WhatsApp'tan konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Şirket, iOS cihazlar için Passkeys özelliğinin yayımlandığını duyurdu. Artık iPhone kullanıcıları da WhatsApp'a giriş yaparken doğrulama koduyla uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Bunun yerine FaceID veya TouchID yeterli olacak.

WhatsApp'ın yeni özelliği böyle görünecek

WhatsApp iOS Passkeys

WhatsApp'ın yeni özelliği, uygulamaya yeniden giriş yapmak istediğinizde karşınıza çıkacak. Bu bağlamda; kullandığınız iPhone'un modeline göre FaceID, TouchID veya ekran kilidi şifresi, Passkeys olarak ayarlanabilecek. Böylelikle WhatsApp'ta yeniden oturum açmaya çalıştığınızda SMS veya arama ile gelen doğrulama koduna ihtiyacınız kalmayacak.

WhatsApp'ın Passkeys özelliği nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Ayarlar kısmına girin.
  • Adım #2: Hesap bölümüne girin.
  • Adım #3: "Passkeys" bölümünü aktifleştirin.

Konuyla ilgili bir uyarı yapalım. WhatsApp'ın yeni özelliği henüz dağıtım aşamasında. Bu yüzden özelliğin size gelmesi biraz daha zaman alabilir. Bu noktada beklemeye devam etmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.

Kaynak : https://twitter.com/WhatsApp/status/1783169135221846430
227
117
99
27
23
Emoji İle Tepki Ver
227
117
99
27
23