Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi Yayımlandı: Nasıl İndirilir?

45
5
2
1
1
Windows 10'un aylardır beklenen büyük güncelleştirmesi an itibarıyla indirilebilir durumda.

New Mexico, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft'un yaygın işletim sistemi Windows 10, büyük bir güncelleştirmesine daha bugün kavuştu. Windows 10'un yenilikler getiren Mayıs 2019 Güncelleştirmesi, Insider programına dahil olmayan bütün Windows 10 kullanıcıları için yayımlandı.

Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi nasıl indirilir?

Dizüstü bilgisayarlar için not: Güncelleştirme esnasında bilgisayarınızın; internete bağlı, prize takılı ve şarj seviyesinin yüksek olmasına fazlasıyla dikkat edin.

1. Yol: Windows Update

  • Yeni güncelleştirmeyi indirmek için ilk olarak sol altta bulunan Başlat ikonuna tıklayın.
  • Başlat penceresinin alt kısmına "Güncelleştirmeleri Denetle" yazın ve yukarıda çıkacak olan Güncelleştirmeleri Denetle seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede bulunan Güncelleştirmeleri Denetle butonuna tıklayarak cihazınız için indirilebilir durumda olan güncelleştirmeleri kontrol edin.
  • Eğer ki cihazınız bu güncelleştirmeyi almak için uygunsa burada Windows 10 1903 Güncelleştirmesi'nin listelendiğini ve indirilmeye başladığını göreceksiniz.

Yukarıdaki adımları sırasıyla yaptığınızda "Güncelsiniz" yazısıyla karşılaşıyorsanız, 2. Yol'u takip edin.

2. Yol:  Microsoft’un Güncelleştirme Asistanı

Microsoft’un Güncelleştirme Asistanı (Microsoft's Update Assistant) Windows'un son özelliklerine ulaşmanızı sağlıyor. Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesini bu yolla edinmek için ilk olarak Asistan aracını buradan indirin.

  • İndirmiş olduğunuz uygulamayı açın ve sağ altta bulunan ilerle tuşuna basın.
  • Güncelleştirme Asistanı bilgisayarınızın özelliklerini kontrol edecek ve daha sonra indirme aşamasına geçecektir.
  • İndirme aşamasına geçtikten sonra Güncelleştirme Asistanı'nı simge durumuna küçültebilir ve bilgisayarınızdaki işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • İndirme tamamlandığında Asistan tarafından bilgilendirileceksiniz.

2 yoldan herhangi birisini kullanarak güncelleştirmeyi edinebileceğiniz gibi bilgisayarınızın Windows 10 işletim sistemini en son sürümüne yükseltebilirsiniz. Windows 10 güncelleştirmelerine daha da erkenden sahip olmak istiyorsanız Windows Insider Programı'na test kullanıcısı olarak buradan katılabilirsiniz. Insider Programı ile gelebilecek hatalı bir güncelleştirmenin dosyalarınızı kaybetmenize ve hatta bilgisayarınızı kullanılamaz hâle gelmesine yol açabileceğini unutmayın.

Kaynak : https://lifehacker.com/the-best-new-features-in-windows-10s-may-2019-update-1834927597
45
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
5
2
1
1